Bude stačit sekačka?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 173.145 (?), 3.5.2008 19:28, zobrazeno: 11616x
Dobrý den, mám dotaz ohledně sekání sekačkou plochu cirka 3000 m2.Bohužel traktůrek je příliš drahý a tak se pokouším zjistit zda mi tuto plochu poseká Husqvarna R 152 SV nebo případně jiná sekačka.Děkuji za každý názor jsem amatér, ale určitě jsem připraven investovat do kvalitní sekačky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 3.5.2008 20:32
Vážený pane. Jen napíšu za sebe, závěr si prosím udělejte sám. V rámci své profese se starám o travnatý pozemek jedné firmy, který je velký 2505m2. Vím to přesně, protože jsem jej zakládal. Na sečení používám sekačku o záběru 51cm s pojezdem, koš o obsahu 80 litrů. Vše v naprosté pohodě. Motor o výkonu 5,5 hp. V loňském roce, když nastaly sucha, tak sečení trvalo necelé 3 hodiny, protože travní hmoty bylo málo. Už mám roky a taky jsem zvažoval nějaký traktorek. Ale nedávno jsem nad tou myšlenkou mávnul rukou, protože pohyb potřebuju, a před týdnem jsem dělal první seč. 3,5 hod. Brnkačka. Pohodu přeju i Vám. Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.145 (?), 4.5.2008 18:16
Je to tak, že tato sekačka tyto metry zvládne?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.43 (?), 4.5.2008 20:19
Sekacka to určitězvládne, záleží na vaší fyzičce a chuti za ní běhat
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 4.5.2008 20:33
No, já jsem vám popsal jen moje pracovní nasazení na ploše o něco menší. než je ta Vaše. Jediné, co u sekačky dodržuji, je pravidelné pečlivé broušení nože, který se opravdu snažím běžnou flexou nabrousit tak, aby byl skoro jak břitva. Celé sečení beru jako samozřejmost, zahradničina je moje povolání. A pohyb potřebuji, mám už jen asi 8 roků do důchodu a hodně sedím za počítačem. Když to vydržím já, tak sekačka hravě. Ať se Vám daří přeje Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.145 (?), 4.5.2008 20:42
Byl jsem informován, že na tuto plochu by byl již aktuální traktůrek, ale po přečtení některých debat zde je cenová relace kvalitního traktůrku pro mne vysoká.Proto zítra chci zakoupit sekačku od Husqvarny.Mam v místě jejich prodejnu v případě nutnosti servisu.Jen potřebuji určit tu správnou.Zatim děkuji za každý názor.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.145 (?), 4.5.2008 21:32
Prosim není tajemství, jaký tip sekačky máte pane inženýre_
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?), 5.5.2008 9:39
Mám sekačku od moutfieldu, typ si nepamatuji, musel bych pohledat doklady, vím že, záběr je něco přes 50cm, je tam pojezd, centrální nastavování výšky sekání, motor snad B+S, výkon nevím, cena před 5-7 lety asi 15000.
Z toho co jsem napsal v předchozím příspěvku je zřejmé, že neudržuji žádný anglický trávník. Pokud budete chtít mít na celé ploše anglický trávník, pak se taková sekačka asi nehodí, to byste se usekal.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.167 (?), 5.5.2008 9:53
Mám 4 roky R 152 SV.Sekačka jede jako hodinky.Vynikající motor, regulovatelná rychlost pojezdu umožnuje sekat neustále na plný výkon motoru.Jediný problém vidím v tom, že se sekačka při sečení přerostlé trávy přehlcuje a ucpává.Ucpává se plastová trubka mezi sekačkou a košem.Jinak je s ní práce velice přijemná.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|