Benzínová sekačka - "vypnutelný" pojezd

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.250 (?)
9.3.2010 13:32

Já tedy nevím, jak jste ten pojezd testoval, ale všechny sekačky jej mají odpojitelný, respektive, pokud jej rukou vyloženě nedržíte stisknutý, tak pojezd není aktivován u žádné sekačky s pojezdem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 253.4 (?), 9.3.2010 13:28, zobrazeno: 23827x

Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu s výběrem sekačky s možností odpojení pojezdu.

Vybírám sekačku na cca 1300 m2 takže 47 - 53 cm záběr. Hledám mezi značkami Stiga, Ibea, Weibang apod. Cena do 15tis optimum, do 18tis by musela stát fakt zato. 

Při testování různých sekaček mě často omezoval pojezd a chtěl bych tedy sekačku s vypnutelným pojezdem resp. bez brzdy na pojezdu nebo jak se to správně nazývá.

Poradíte prosím zda nějaká taková existuje? Vaši zkušenosti budou vítány!

Děkuji předem, Tomáš

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.250 (?), 9.3.2010 13:32

Já tedy nevím, jak jste ten pojezd testoval, ale všechny sekačky jej mají odpojitelný, respektive, pokud jej rukou vyloženě nedržíte stisknutý, tak pojezd není aktivován u žádné sekačky s pojezdem.

host - 180.2 (?), 9.3.2010 13:34

Dobrý den. Možná, že se pletu, ale to má asi každá sekačka s pojezdem. Prostě nezmáčknete tu rukojeť, která ovládá pojezd. Jen musí být zmáčknutá rukojeť, která když se pustí, tak vypíná chod motoru. Stanislaw

host - 253.4 (?), 9.3.2010 13:44

Asi jsem to špatně nazval. Jedná se o to, že se s těmi sekačkami při vypnutém pojezdu těžko jede. Je tam brzda, převod či co. Údajně existují sekačky, které tohle nemají a to je to co hledám.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6638) - 70.100 (?), 9.3.2010 13:50

Je tam volnoběžka. To je zařízení které spojí hnaný hřídel s hnacím jen v okamžiku, když se hnaný hřídel otáčí pomaleji, než hnací. Když je tomu naopak, spojení je volné.

host - 123.252 (?), 9.3.2010 13:56

Já taky nevím, co jste držel v ruce, ale ješte jsem neviděl takovou sekačku, kterou popisujete, pojezd se u sekaček jenom zapíná, pokud ho nedržíte zapnutý jde to v podstatě lehce dopředu a trochu hůř dozadu díky volnoběžce v každém kole ale jde to sekat celkem lehce, jako když máte sekačku bez pojezdu, ta volnoběžka tam musí být abychom mohli např. zatáčet, je to v podstatě náhrada diferenciálu a abychom mohli lehce se sekačkou jet (tlačit) dopředu i když neběží motor.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 9.3.2010 15:35

Já mám takovou sekačku, co se na vlonoběh těžko tlačí dopředu. Ale lehce dozadu. Co je to za typ nevím, je od moutfildu a už bude mít brzy 10 let, je možné že to fungovalo, když byla nová jinak, už si to nepamatuji. Vzhledem k tomu, že ji používám vždy s pojezdem mi to nijak nevadí.k nevadí.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 9.3.2010 15:52

To je zajímavé. Já vypínám pojezd velmi často - při kličkování kolem stromků i při každém otáčení. Možná to otáčení by diferenciál (rohatky) zvládl, ale s vypnutým to jde líp. Stejně tak, když převážím sekačku z boudy na zahradu bez motoru - žádný odpor necítím. Všechny stroje ale nejsou stejné, že.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 9.3.2010 16:20

Teď nedokážu říct, jak to dělám kolem stromků, to jsou takové automatické reflexy a už je to tak půl roku co sekačka stojí v šopce. Když píšu, že sekačka jde dopředu těžko tak nemyslím, že by se to nedalo utlačit, ale je tam zřetelný rozdíl proti pohybu vzad.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 9.3.2010 16:49

Zdravím Ferdo, přeci jen to nějaký měsíc už je, co jste ji použil, tak se nedivím tomu obrácenému pocitu. Pojezdová sekačka by měla jít lehko vpřed a to jak bez motoru a pojezdu, tak i s pojezdem. Tíž vzad a s pojezdem vzad dost obtížně! Pokud tomu je u vaší opačně, divím se, že necouvá s motorem a pojezdem. Pojezd je totiž postaven na systému rohatky a západky, takže dle logiky by opačný odpor byl nesmysl. Ale pokud to zkoušíte proti kopci, pak se nedivím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz