Kopr
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 64.231 (?), 8.8.2009 11:23
První kopr mi vzejde sám z přezimovaných semínek v zemi. V létě však trochu přiseju lonskými semínky, abych ho měl zelený až do Vánoc. Nezmrzne ani pod sněhem. Kdo má moc težkou půdu, musí dát do řádku trochu zahradnického substrátu a kopr vyleze v teple a vlhku už za týden. Letošní semínka však asi nevyklíčí. Kopr, routu a fenykl mi ožírají otakárci (housenky). Rád se s nimi dělím.
Mimmo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 197.193 (?), 1.2.2010 8:13
Poradi niekto ako sa ho zbavit?uz par rokov bojujem snim, rastie aj tam kde ho nechcem.3 roky ho nenechavam dozriet do semena no on sa na jar objavi znova.ale ked dam susedom semeno, im nevyrastie a ked tak slabo.niekedy mam meter a pol vysoke rastliny.likvidujem od malej rastlinky.cez leto to vypada ako prales kopru.dakujem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 1.2.2010 12:07
Ja navrhuji vypustit na zahony hejno slepic hnedka na jare, sem tam nejakou kocku a co zbyde z kopru muze zlikvidovat stadecko ovci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.22 (?), 10.6.2010 0:32
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.112 (?), 23.9.2010 10:15
U nás kopr na poli už vůbec neroste. Ani po vysetí semen. Pěstuji ho v kontejnerech po ovocných stromcích na kompostové hlíně. Letos jsem zjistil, že kopr mi neroste v hlíně, kde bylo kompostováno listí z vlašského ořechu. Proto už listí z ořechu do kompostu nebudeme dávat a raději ho spálíme.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.3 (?), 3.1.2016 16:29
Že by už v Itálii zapomněli na kopr? Wikipedie: "Řekové a Římané, kteří ho na svých výpravách přinesli až na sever Alp, ho pojmenovali 'anethon'. Roku 812 Karel Veliký, vědom si jeho kulinářského i léčivého významu, nařídil pěstovat kpr na svých statcích."
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.35 (?), 14.5.2017 12:17
Dá se kopr vysít na pozemek čerstvě pohnojený hnojem?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |