Kolik zeleniny denně sníte
|
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 1.12.2017 8:44, zobrazeno: 9214x
Poslední roky si příroda dost krutě zahrává s ovocnáři. Je spíše více míst, kde úroda není, nebo je jen velmi malá. Vitamíny, vláknina, barviva, cukry, tuky, bílkoviny může dodat v určité míře i zelenina. O té bych mohl říct, že se jí daří i když přijdou mrazíky po polovině května. Jak jste na tom s její spotřebou? Mám ve sklepě ještě pár kilo rajčat - spíše na šopák než na přímý konzum a nějaké ty dýně, ať už dlouhé nebo kulaté. Dojedl jsem ledový a římský salát (uklízím ho okolo prvních mrazíků s malým balem, dávám do truhlíků, ve kterých byly kytky za oknem do sklepa). Pravidelně denně teď jím endivii nebo eskariol, čekanku tvořící řídkou růžici. Je oproti salátu hořká, ale s nějakým přelivem, nebo v salátu s rajčaty to nevadí. Ve sklepě na kořeni vcelku dobře drží, pokud má vlhký bal, ani nevadne. Vždycky si uříznu celou růžici a mám jí na dva, tři dny. Až dojde, budu mít čekanku hlávkovou, pak kedlubny, topinambury, tuřín, jedlou řepu. Slupky, obalové listy dostanou králíci, já mám ten chutný vnitřek. Krmím prakticky denně, tak mám i já denně zeleninu. Pekingské zelí mi žere květilka, to také musíme zpracovat před Vánoci, aby z něj něco bylo.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 1.12.2017 11:50
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 1.12.2017 12:19
Těžko říct, to závisí od toho vepřového...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 1.12.2017 18:41
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2261) - 91.93 (?), 1.12.2017 19:55
Chmelový vývar - to je dobrá otázka. Kdyby to nebyla jen sranda, taky by se mi nelíbilo, že sčítáme nesčítatelné. Jabka s hruškami, melouny s hrachem, bez ohledu na obsah vody a sušiny nebo energetickou hodnotu. Podobným způsobem přišli nedávno odborníci na to, že sníme o polovinu více potravy než před mnoha lety, kdy nebyla k dispozici nízkokalorická vodnatá zelenina.
Takže já vlastně nevím, jak to spočítat. Teď navíc jím kromě svých cuket a rajčat i "repičky", které vypadají a chutnají jako velké ředkvičky (červené s bílou dužninou) asi 200 g/kus. Pokud nevím, jak se správně jmenuje to, po čem mohu ztloustnout, mám z jídla špatný pocit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|