Magnólie - poraďte prosím
|
|
 |
 |
host - 239.107 (?) 7.5.2014 12:54
? naříznout šikmým řezem, do rány dát zrnko pšenice (nebo stimulátor a kamínek, aby se rána nezavřela), na to bačkoru z rašeliny, zabalit do nějaké folie, utáhnout z jedné strany pevně, aby z balíčku nevytekla po zalití všechna voda, na druhé straně tak aby šla eventuelně doplnit voda. Jak se ukáží kořínky odříznout a dát zakořenit do hrnku. Bude to ve stínu pod keřem, ani to nebude moc vidět, trávník budete moci sekat,... Ivan
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.107 (?), 7.5.2014 12:54
? naříznout šikmým řezem, do rány dát zrnko pšenice (nebo stimulátor a kamínek, aby se rána nezavřela), na to bačkoru z rašeliny, zabalit do nějaké folie, utáhnout z jedné strany pevně, aby z balíčku nevytekla po zalití všechna voda, na druhé straně tak aby šla eventuelně doplnit voda. Jak se ukáží kořínky odříznout a dát zakořenit do hrnku. Bude to ve stínu pod keřem, ani to nebude moc vidět, trávník budete moci sekat,... Ivan
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 7.5.2014 13:27
Tady jde o to, jestli uříznout a mít prostor pro sekačku nebo přitáhnout blíže ke kmeni, kde už není tolik potřeba sekat a tym ty větvičky do 25 mm průměru zafixovat, aby nelezly do šířky.
Právě to řeění namnožit a nehřížit je to nejhorší. Trvá taky dva roky a překáží při sekání více než to pohřížení do mísy s šafrány.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 7.5.2014 13:47
Stando, rozhodněte se podle toho, jestli chcete (potřebujete) mít nové rostliny. Pokud tam máte pod stromem mísu, tak bych hřížila. Zájemci se vždycky najdou... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 7.5.2014 14:05
... Zájemci by byli spíše o M.Suzane a M.Stellata. O v našich podmínkách nejvzrůstnější M.Soulangeana asi také, ale už jenom kontejnerování a udržení rostlinky do doby, než bude mít někdo vážný zájem je jednodušší u malých cv. No mísa to není v pravém slova smyslu, je to nejstinnější místo, kde je tráva řídká, s malými přírůstky a v ní jarní cibuloviny, které zatahují často už před olistěním stromu/keře.
Sama to určitě znáte, paní Lído, oči by kupovali, ale zahrada není z gumy (natahovací).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 7.5.2014 14:17
:-))) bohužel... Když mám nějakou odnož, kterou mi je líto vyhodit, tak obcházím sousedy okolo, jestli ji nechtějí... A díky za gladioly, ta Mirka je červená s čím? Na netu jsem ji nenašla... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 7.5.2014 15:06