Kroucená vrba
|
|
|
|
host - 1.30 (?) 13.12.2010 23:56
To je jako by jste hovořili o mě:-) loni jsem také zasadil kroucenou vrbu: asi 6 vetviček do hlíny a poctivě zaléval, také jsem paralerně vložil dalších několik větviček do rybníka a zatížil kamenem- a absolutně nic se neuchytilo, větvičky v hlíně zhnily, taktéž ve vodě:-(letos na jaře jsem uříznul několik větviček, teda spíše větví :-) asi 150cm dlouhé a jen je pichnul do hliny za zed aby nebyly na slunku a ostříhal... a to dělal celej rok, protože jsem je rovnal na tyč na rovinu, uchytli se všechny a bez problémů, je to i tím, že hodně bylo vlhko a pršelo, na jaře je přesadím k rybníku, snad se podaří co nejvíce kořenů zachránit a taky ostříhám korunku, která narostla až na zem...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.248 (?), 11.4.2010 17:56
Já jsem ten proutek píchla ke svodům z okapů. Měl vláhy dostatek, proutek jsem rovnala do výšky, aby měl nějaký kmínek. Když bylo sucho, tak stál hned vedle barel s vodou. Dneska má vrba 2 metry. Roste před očima.
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.41 (?), 22.4.2010 21:03
A muže být u jezírka(plast),ale ve stínu?
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.30 (?), 13.12.2010 23:56
To je jako by jste hovořili o mě:-) loni jsem také zasadil kroucenou vrbu: asi 6 vetviček do hlíny a poctivě zaléval, také jsem paralerně vložil dalších několik větviček do rybníka a zatížil kamenem- a absolutně nic se neuchytilo, větvičky v hlíně zhnily, taktéž ve vodě:-(letos na jaře jsem uříznul několik větviček, teda spíše větví :-) asi 150cm dlouhé a jen je pichnul do hliny za zed aby nebyly na slunku a ostříhal... a to dělal celej rok, protože jsem je rovnal na tyč na rovinu, uchytli se všechny a bez problémů, je to i tím, že hodně bylo vlhko a pršelo, na jaře je přesadím k rybníku, snad se podaří co nejvíce kořenů zachránit a taky ostříhám korunku, která narostla až na zem...
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.98 (?), 25.1.2011 20:59
když už tak hlína je neživá, bez humusu a bakterií, používá se v cihlářství, nebo sochařství, kamnáři! Jo, a zemina je to v čem roste vegetace, správná zemina obsahuje humus, bakterie které působí rozkladný proces a také žížaly! pokud něco nasadíte do hlíny tak vám to lajcky řečeno chcípne. Jako pes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 26.1.2011 9:46
Dobrý den pane doktore, přimlouval bych se hodně za to, aby se používaly správné názvy. Výraz hlína tuto naši zálibu skutečně degraduje. Básníky přejdu, používají to, co se jim hodí. Zdraví Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.194 (?), 5.11.2010 8:15
Dobrý den,
nechala jsem letos zakořenit kroucenou vrbu, krásně se rozrostla. Chci ji zasadit na zahradě, ale tento podzim už nestíhám, takže až na jaře. Může mi někdo poradit, jak ji nechat přezimovat? Zatím ji mám v kontejneru na balkoně, ale počítám, že až udeří mrazy, nebude to pro ni zrovna ideální prostředí..Díky předem za reakce k tématu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.121 (?), 5.11.2010 10:57
Na balkoně jí bude akorát. I v zimě se musí zalévat, pokud nebude mrznout, aby neuschla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|