Zdravím všechny! Přinesl jsem si z přírody proutek kroucený vrby veliký cca 50cm za účelem ji vysadit na zahradu. Teď ji mám týden ve váze. Vrba v ní krásně pustila lístky. Teď bych od Vás potřeboval poradit, jakým způsobem ji vysadit ven. Zda vrba při vysazení ven potřebuje nějakou konkétní péči, či naopak. Děkuji všem za rady!!!
Jo, to stačí, kousky tak 20cm, napůl rovnou strčit do hlíny, žádné zakořeňování ve vodě. Uchytávají se najisto. Ale neměl by to být konec větvičky s tloutkou 2 mm.
Konec zasazený do země by měl být předloňské dřevo, pokud to je slabý loňský proutek, často jakoby začne růst, ale pořádně nezakoření a pak zajde. Lída
Běžné vrby zakoření z prutu, mají-li dost vody. Ty šlechtěné (smuteční, kroucené, aj.) koření někdy hůř. Nechají-li se 1-2 měsíce ponořené v nádobě s vodou, pustí do ní kořeny a pak je ujmutí jisté.
mám zasazenou vrbu u schodiště, roste dobře, ale terén je svažovitý od lesa v místě zasazení vrby se zdržuje voda.Nemá to vrba na svědomí, přece jen potřebuje více vody a můžou kořeny způsobit uvolnění schodů?
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 147.108 (?),11.4.2010 9:03
A co byste s tím chtěl dál dělat? Zarýpněte do země rýč, vyviklejte štěrbinu, zapíchněte prut a přišlápněte. Vrba musí mít vodu ! ! ! Zalévat, pokud to není vlhké místo.