Kroucená vrba

host - 153.41 (?)
22.4.2010 21:03

A muže být u jezírka(plast),ale ve stínu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 156.248 (?), 11.4.2010 17:56

Já jsem ten proutek píchla ke svodům z okapů. Měl vláhy dostatek, proutek jsem rovnala do výšky, aby měl nějaký kmínek.  Když bylo sucho, tak stál hned vedle barel s vodou. Dneska má vrba 2 metry. Roste před očima.

host - 153.41 (?), 22.4.2010 21:03

A muže být u jezírka(plast),ale ve stínu?

host - 1.30 (?), 13.12.2010 23:56

To je jako by jste hovořili o mě:-) loni jsem také zasadil kroucenou vrbu: asi 6 vetviček do hlíny a poctivě zaléval, také jsem paralerně vložil dalších několik větviček do rybníka a zatížil kamenem- a absolutně nic se neuchytilo, větvičky v hlíně zhnily, taktéž ve vodě:-(letos na jaře jsem uříznul několik větviček, teda spíše větví :-) asi 150cm dlouhé a jen je pichnul do hliny za zed aby nebyly na slunku a ostříhal... a to dělal celej rok, protože jsem je rovnal na tyč na rovinu, uchytli se všechny a bez problémů, je to i tím, že hodně bylo vlhko a pršelo, na jaře je přesadím k rybníku, snad se podaří co nejvíce kořenů zachránit a taky ostříhám korunku, která narostla až na zem...

host - 79.98 (?), 25.1.2011 20:59

když už tak hlína je neživá, bez humusu a bakterií, používá se v cihlářství, nebo sochařství, kamnáři! Jo, a zemina je to v čem roste vegetace, správná zemina obsahuje humus, bakterie které působí rozkladný proces a také žížaly! pokud něco nasadíte do hlíny tak vám to lajcky řečeno chcípne. Jako pes.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 26.1.2011 8:07

Já bych v té terminologii nebyl tak přísný jako učitelé zahradniíckých škol.  Navíc si myslím, že to, v čem roste vegetace se nazývá častěji půda než zemina.  Zeminu přisypáváme k rostlinám a do truhlíků. Zemina, prodávaná v pytlích neobsahuje   žížaly, někdy je dokonce ošetřena teplem proti mikroorganizmům.
   Jinak,  pojem hlína jako úrodný substrát používají i básníci: 
 " Vytáhnout trávu z hlíny a na zeleno natřít / načernit pěkně stíny a všechno živé sbratřit /..."

host - 180.2 (?), 26.1.2011 9:46

Dobrý den pane doktore, přimlouval bych se hodně za to, aby se používaly správné názvy. Výraz hlína tuto naši zálibu skutečně degraduje. Básníky přejdu, používají to, co se jim hodí. Zdraví Stanislaw

host - 241.194 (?), 5.11.2010 8:15

Dobrý den,

nechala jsem letos zakořenit kroucenou vrbu, krásně se rozrostla. Chci ji zasadit na zahradě, ale tento podzim už nestíhám, takže až na jaře. Může mi někdo poradit, jak ji nechat přezimovat? Zatím ji mám v kontejneru na balkoně, ale počítám, že až udeří mrazy, nebude to pro ni zrovna ideální prostředí..Díky předem za reakce k tématu.

host - 155.121 (?), 5.11.2010 10:57

Na balkoně jí bude akorát. I v zimě se musí zalévat, pokud nebude mrznout, aby neuschla.

host - 241.194 (?), 5.11.2010 14:51

Určitě to zvládne i při silných mrazech?? Nerada bych o ni přišla, mám k ní citový vztah

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 5.11.2010 15:34

Tak podle mě, jestli jí máte jen v květináči na balkoně, mohly by kořeny vymrznout. Já bych jí buď provizorně zasadila do zahrady a na jaře jí přesadila kam chcete. Nebo bych obalila květináč proti vymrznutí. A zalévat, tak jak píší již emaly přede mnou. Sázela jsem z vázy tři vrby najednou, jedna je již několika metrová - krásná (asi po 10ti letech), jedna uschla a jednu mi ustřelil syn vzduchovkou, takže si netroufám tipovat jestli by přežila. Ale opravdu žádnou zvláštní péči nevyžadují, teď už ani zálivku, i když v horku to nevydržím a občas stejně zaliji. Marcela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz