Komule úhyn
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.250 (?), 18.5.2011 13:52, zobrazeno: 18526x
Dobrý den,
chtěla jsem poprosit o radu. Nasadila jsem 4 komule davidovy, pokaždé na jiné místo v zahradě, jiný kultivar, ve skupinové výsadbě, ale po 3 a 4 letech najednou uhynuly. Po vykopání byl kořenový bal neshnilý, žádnou vadu jsem na keři nenašla, prostě už na jaře nevyrašily. Na zimu je pečlivě přikrývám, byly zasazené pod fólií s kůrou a štěrkem. Nevíte, čím to je? Mám ještě komuli střídavolistou a ta je v pohodě. Děkuji za jakoukoliv odpověď, keře mám hrozně ráda a nechci se jich vzdát. Daniela
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?), 18.5.2011 17:20
Dobrý den Danielo, tak to me překvapujete, protože já jich mám na zahradě několik, na zimu je nepřikrývám, stříhám až na jaře a daří se jim dobře už léta. Někdy po zimě obrážejí až poměrně pozdě. Vloni jsem si myslela, že mi odešla bílá, vykopala jsem jí, ale nevyhodila a dala do květináče, protože kořeny vypadaly dobře. A znovu obrazila, i když pozdě až někdy během května. Mám je umístění na různých místech a opravdu se jim daří. Marcela
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.250 (?), 18.5.2011 21:23
Dobrý den, děkuji za odpověď. A máte je pod fólií, nebo podob.? D.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.250 (?), 22.5.2011 20:38
Mně tato zima přišla taky divná. Loňská byla daleko krutější, ale letos toho odešlo až moc, keře (komule, zimolez, trubač, plamének) a z kytek plicníky, krásnočoka, řebčíky, narcisy,... Porstě mám co dělat... D.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|