Komule úhyn

host - 84.250 (?) 
23.5.2011 18:20

Mě je ale divné, že letos všechny ibišky i ty co se mi vysemenily a byly jednoleté přežily bez úhony a komule ne.

host - 84.250 (?), 4.6.2011 20:55

Nedalo mi to a zeptala se v zahradnictví, kde jsem komule kupovala. Letos prý pomrzly téměř všem  - i jim. Mezi jiným mi byla poskytnuta logická myšlenka: Úhyn komulí u nás nesouvisí s jejich krátkověkostí, prostě jim naše podmínky někdy nesednou a na to, kolik se jich prodá, jsou v zahradách vidět poměrně málo. Daniela

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 5.6.2011 21:56
No, mě nakonec nepomzly žádné. Chtělo to jen počkat. V nabídce zahradnictví je jich pořád více, takže to asi nebude ten pravý důvod. A v zahradách je jich k vidění pořád více a více. Mě pomrzly Caryopterisy a ty opravdu nejsou k sehnání.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.6.2011 23:04

Tak já už jsem u dvou ani nečekala - ty nevyrašily druhým rokem - tudíž jsem je vykopala a nahradila, dalších 5 nepučí a nepučí - myslím z toho už opravdu nic nebude...

Tam bude stejný problém, jako u těch Vašich ořechoplodců - myslím, že vadí právě to vlhko v zimě (tedy vlhko a zima... abych byla přesná..) Že vám ořechoplodce odešly se divím, mně se i samy vysemeňují, ale semenáče si přesazuju ještě na jedno místo - kde je neustále spolehlivě likvidují psi 

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 6.6.2011 21:42
Možné to je, a to mám budleje na horším záhonu (z hlediska zimní vlhkosti). Spíše bych sázel na nízkou vrstvu mulče, neb jsem k budlejím loni nedosypával (no, ale ke Caryopterisům taky ne). Jinak Caryopterisy zmrzly spoustě lidí, ve většině zahradnictví jsou vyprodané (nebo jim také zmrzly). Údajně je ale dobré je po cca 7 letech vyměnit, neboť prý pak už hůře kvetou. Mě se vysemeňují taky. Asi bude nejlepší si udržovat vlastní zásobu sazenic (přes zimu v teple na verandě).

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 7.6.2011 10:32

Dobrý den, já mám ořechoplodce na záhonu, kde sice svítí sluníčko, je tam ale poměrně hodně vlhko, že se tvoří mech. Rostou mi tam už několik let a už teď jsou vysoké cca 60 cm. A komule, opravdu některé raší hodně pozdě. Marcela

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 7.6.2011 22:31
Vlhko nevadí, důležité je, jestli je tam v zimním období zadržovaná voda. Já mám většinu záhonů vyhloubených v nepropustném jílu (což teď řeším v souvislosti s problémy rododendronů). Dělám proto teď po letech různé meliorace nebo zvedám záhony nad povrch.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 8.6.2011 7:17

Ano, tak jste to napsal přesně  Já mám taky půdu jílovitou a za mokra je to prostě lepidlo  Hádám, že rostliny se v tom doslova udusí  Je rozdíl vlhká kyprá zem a tohle...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz