PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.135 (?) 1.6.2015 7:19
Zdravím, nechci rozšiřovat témata tak píšu sem.
Chtěl bych si letos udělat pár macešek. Vždy když jsem to zkoušel, to nějak nedopadlo. Má někdo nějaký zaručený recept, jak na to? Termín, místo, způsob výsevu a podobné fígle.
Pokud máte dobré a silné sazenice, tak je můžete zasadit ještě i nyní. Na zimu je ale musíte chránit chvojím, nebo netkanou textilií. Macešky zasazené v menších nádobách se na zimu mohou zakopat i s nádobou do země. Na jaře je vhodné macešky přihnojit hnojivem s menším obsahem dusíku. Zdravím - Daniela.
Dávám si je tedy obvykle až zjara do truhlíků. Ale v parcích a jiných veřejných prostranstvích je už vysadili a dosud vysazují. Nikdy jsem je neviděla zakrýté a jsou vždy na jaře pěkné a kvetoucí i když chudáci právě přečkaly zimu. Tak by měly vydržet i bez zakrytí asi. M.R.
Zdravím asi bude taky záležet na stanovišti, já je mívám na oknech na jižní straně a loni snad kvetly celou zimu.Ale taky tady žádná zina nebyla, tak asi proto.Lucka
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.135 (?),1.6.2015 7:19
Zdravím, nechci rozšiřovat témata tak píšu sem.
Chtěl bych si letos udělat pár macešek. Vždy když jsem to zkoušel, to nějak nedopadlo. Má někdo nějaký zaručený recept, jak na to? Termín, místo, způsob výsevu a podobné fígle.