Libeček nevyžaduje extra péči,ani v zimě nevymrzá.Nevím jak chutná libeček čerstvě utržený.Za syrova jsem ho ještě nikdy nechutnal, proto neumím říci, zda je po syrovu nahořklý, či nikoli.Ale mohu Vám říci, že je to moje nejoblíbenější zelenina do polévky vůbec.Už z dálky spolehlivě rozliším,zda je přidaný do polévky,či nikoli.Je přímo delikatesní, miluju ho v polévce-vývaru.Je to udajně výrazná zelenina, přesto ho mám ve vývaru vždy málo.
Do loňska jsme měli vysazenou asi třicetiletou rostlinu, která se vždy na jaře po seřezání pěkně obnovovala, rozrůstala.Letos se ze záhonu rostlina vytratila museli jsme si pořídit novou.
Vždy když jsem okolo projížděl sekačkou, a zavadil o krajní stvoly, jsem ucítil výrazné aroma.Stačilo jen tak projít okolo promnout lístky mezi prsty, a hned jsem dostal chuť na pořádný hovězí vývar.