Libeček



KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4543) - 38.136 (?)
13.4.2014 13:47

Septorióza celeru přežívá na zbytcích rostlin, nebo ve vegetaci spóry přinese vítr kdoví odkud. Takže nepřesazovat, když je napadená nať, což bývá až v létě, tak ji seříznout a odstranit. Nějaká zase vyraší. Ta stará stejně není už k jídlu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Pavla B. - (6) - 105.4 (?), 15.7.2010 13:39

Zdravím,

mě libeček sežrali slimáci... takže zase nic... ach jo...

Pavla

   
host - 58.247 (?), 13.4.2014 13:38
Viacerí sme tu po minulé roky riešili nemoc libečku - keď ho napadne rez celerová. Moja otázka znie - prezimujú spóry pri koreni libečka? Ak ho presťahujem na miesto bez celeru, presťahujem s ním aj chorobu? Tj. Je napadnutá rastlina na odpis a treba dať novú neinfikovanú sadenicu na iné miesto v záhrade? Adri
      
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4543) - 38.136 (?), 13.4.2014 13:47

Septorióza celeru přežívá na zbytcích rostlin, nebo ve vegetaci spóry přinese vítr kdoví odkud. Takže nepřesazovat, když je napadená nať, což bývá až v létě, tak ji seříznout a odstranit. Nějaká zase vyraší. Ta stará stejně není už k jídlu.

         
host - 20.183 (?), 21.4.2014 11:23

Ráda bych se zeptala na chuť libečku... dostala jsem od sousedky, zasadila, vypadá že se chytil, má už mladé lístky, ale je hodně hořký... Je moc brzy? nebo málo vody? Napadlo mě to nebot květák je taky hořký když je sucho, poradíte? Děkuji Alča

            
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 21.4.2014 15:49

Libeček nevyžaduje extra péči,ani v zimě nevymrzá.Nevím jak chutná libeček čerstvě utržený.Za syrova jsem ho ještě nikdy nechutnal, proto neumím říci, zda je po syrovu nahořklý, či nikoli.Ale mohu Vám říci, že je to moje nejoblíbenější zelenina do polévky vůbec.Už z dálky spolehlivě rozliším,zda je přidaný do polévky,či nikoli.Je přímo delikatesní, miluju ho v polévce-vývaru.Je to udajně výrazná zelenina, přesto ho mám ve vývaru  vždy málo.

Do loňska jsme měli vysazenou asi třicetiletou rostlinu, která se vždy na jaře po seřezání pěkně obnovovala, rozrůstala.Letos se ze záhonu rostlina vytratila museli jsme si pořídit novou.

Vždy když jsem okolo projížděl sekačkou, a zavadil o krajní stvoly, jsem ucítil výrazné aroma.Stačilo jen tak projít okolo promnout lístky mezi prsty, a hned jsem dostal chuť na pořádný hovězí vývar.

            
host - 178.235 (?), 21.4.2014 17:15

Hořký libeček neznám, vždy po utržení kousek lístku ochutnávám a zbude jen typická vůně polévkového koření.Máte to libeček?

               
Mr.Fazole - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 231.34 (?), 21.4.2014 17:35

Není ten hořký libeček třeba pryskyřník? S trochou fantazie...laugh

                  
host - 20.249 (?), 27.4.2014 12:35

no lidi snad jo, dostala jsem to od sousedky, má to dlouho, voní to typicky ja libeček, i to tak vypadá, normálně ho znám, ale manžel ochutnal a začal prskat že je to hořký. Tak jsem znejistěla...

                     
host - 178.235 (?), 27.4.2014 13:09

Asi to bude otázka chutí.Manželce rovněž občas ně zachutná hořce a mně vůbec.Dnes jsem si krásné čerstvé stvoly libečku ulomil a dal usušit.Po dešti byl nádherně čistý a rozemnutím meziprsty i krásně zavoněl.

   
adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 58.247 (?), 27.4.2014 16:21

Moja otázka sa týka spracovania libečku - ktorý uprednostňujete a prečo? Práve som priniesla domov prvý zber a neviem, či ho mám (ako vždy) sušiť, či radšej mraziť... kedy si uchováva viac aromatických látok? Prípadne praktikujete ešte iný spôsovB uchovania? adri

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika