kotvičník
|
|
 |
 |
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?) 2.1.2021 20:17
Tak samozřejmě nemůžu posoudit, jak učinkuje proti kovidoé únavě, ale jinak startuje perfektně, dodává energii, sílu, výkon, chuť "jít do toho". Občas ho střídám s kofeinem, ženšenem, klanopraškou, guaranou, rozchodnicí růžovou nebo koenzymem Q10. Kotvičník se ale jeví jako nejlepší alternativa. V současném období, kdy je zataženo, mlhavo, málo denního světla, je ideální pro zlepšení nálady.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 41.2 (?), 4.3.2008 15:25, zobrazeno: 7927x
Chtěla bych si objednat v zahradnictví krakonošovo rostlinku kotvičník, zajímalo by mě, jestli tuto rostlinu někdo pěstuje, jak se jí daří v našich podmínkách a jak ji zužitkovává. děkuji Veruna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.92 (?), 6.3.2008 8:10
Je to letnička, u nás místy zavlečená, sám jsem se s ní setkal v Chorvatsku. Roste na slunných místech, sucho, sešlapávání... Asi jako rdesno truskavec, sléz (ten přízemní, drobnokvětý), apod. Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.235 (?), 7.3.2008 8:06
Já jsem si v roce 2006 objednal rostlinky v zahradnictví Jikl(10ks-posílají 12). Zasadil jsem je venku do poměrně jílovité pudy na slunečné místo. Dva dny předtím jsem postříkal vše round-upem, abych zlikvidoval vylézající plevely. Chytlo se devět rostlinek. Sbíral jsem opadaná semena. Dvakrát v průběhu sezony jsem rostliny poměrně drasticky ostříhal a nať usušil a nadrtil. Loni jsem už použil vlastní semena. Část čerstvé nati jsem nadrtil a naložil do lihu. Čaj je dobrý na cholesterol, ostatní účinky nemohu posoudit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 98.33 (?), 18.4.2008 14:01
Dobrý den - kotvičník bývá součástí bylinných směsí, doporučovaných pro posílení potence, ale vyzkoušeno to nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.169 (?), 26.8.2008 12:41
Funguje to výborně na potenci i cholesterol, močové cesty, dobrou náladu a zvýšení energie.Kotvičník všude doporučuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 2.1.2021 20:17
Tak samozřejmě nemůžu posoudit, jak učinkuje proti kovidoé únavě, ale jinak startuje perfektně, dodává energii, sílu, výkon, chuť "jít do toho". Občas ho střídám s kofeinem, ženšenem, klanopraškou, guaranou, rozchodnicí růžovou nebo koenzymem Q10. Kotvičník se ale jeví jako nejlepší alternativa. V současném období, kdy je zataženo, mlhavo, málo denního světla, je ideální pro zlepšení nálady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.9 (?), 31.3.2023 12:21
na zahrádce je to příjemný plevel
|
|
 |