Zavaření uzeného masa, sklenice



host - 185.138 (?)
27.1.2019 19:53

Používám šroubovací víčka, naprosto spolehlivá, vzhledem k vyšší teplotě chytají krásně, navíc jsem kupovala ty s výstupkem, který výrazně přiskočí při chycení víčka. Musí to být druh pro mastné a vyšší teplotu, brala jsem je rovnou se sklenicemi, které jdou beze zbytku vyklopit. Bývá v nich třeba maso v Lidlu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 221.137 (?), 27.1.2019 18:28, zobrazeno: 14871x
Dobrý večer. Chci zavařit uzené maso do sklenic. Můžu ho dát i do sklenic se šroubovacími víčky nebo to musim dát jen do těch sklenic s víčkem s červeným proužkem a uzavřít zavařovací hlavou? Děkuji, Dana
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 27.1.2019 18:36

Myslím, že do Omnia s červeným těsněním je to spolehlivější. Do šroubovacích jsem to nezkoušel. Pravidelně kontrolovat tuhost nálevu a do roka spotřebovat.

   
host - 185.138 (?), 27.1.2019 19:53

Používám šroubovací víčka, naprosto spolehlivá, vzhledem k vyšší teplotě chytají krásně, navíc jsem kupovala ty s výstupkem, který výrazně přiskočí při chycení víčka. Musí to být druh pro mastné a vyšší teplotu, brala jsem je rovnou se sklenicemi, které jdou beze zbytku vyklopit. Bývá v nich třeba maso v Lidlu.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.238 (?), 28.1.2019 16:46

Je celkem jedno, jaký tvar víček na zavaření uzeného použijme. Vzhledem k výšce teploty době sterilace chytají dobře víčka s gumou, omnia i twist off.. Je dobře dodržovat určitá pravidla:
1. Se zavařením masa počítejme ještě před uzením, hned při nakládání. Neudíme maso s kostí naopak nezbavujeme je kůže. Platí to především pro bůčky.
2. Nelákujeme maso příliš dlouho, s výhodou nastřikujeme
3. Neudit zbytečně dlouho a vysokou teplotou. Počítáme s tím, že zavařením maso změkne 
4. Můžeme sterilovat uzené ještě teplé přímo z udírny. Zaléváme teplou osolenou vodou nebo vývarem. Ušetříme tak čas, energii, aroma i konzistenci masa
5. Nálevem neplníme sklenici tak vysoko jako třeba okurky. Víčko by mohlo nechytnout
6. Sklenice bez zúženého hrdla - tzv. masovky se mi neosvědčily o nic lépe. Kusy masa beztak nevyplní obsah sklenice úplně. Smysl by to mělo u zavaření tlačenky nebo výrobě šunky přímo ve skle (jako šunkovar). I tyto sklenice se špatně vyklápějí kvůli pístovému efektu. 
7. Zavařené maso bez autoklávu či opakované sterilace je polokonzerva. Uskladňuje se v chladnu a neslouží k dlouhodobému skladování

         
host - 185.138 (?), 28.1.2019 21:16

Tyhle masovky jsou mírně kónické, ale stejně je nevyklápíme. Jde hlavně o to, že obsah snadno dostaneme ven nožem, bez obcházení oblouku, který mají klasické omnia sklenice.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.62 (?), 29.1.2019 8:15

Pamatuju ještě klasické masovky s hranatou gumou, skleněným víčkem a plechovou přitahovací sponou. Měly obsah 1/2l a litr. Nástup Omnia sklenic je ale vytlačil z trhu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika