Zacoudene a nahorkle maso



host - 165.69 (?)
16.1.2014 17:49

Ok Dakujem za rady.Skusim to teda natrenovat na necisto laugh. To bude asi najlepsie ako sa to naucit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 165.69 (?), 16.1.2014 17:49

Ok Dakujem za rady.Skusim to teda natrenovat na necisto laugh. To bude asi najlepsie ako sa to naucit.

                     
host - 10.181 (?), 16.1.2014 17:59

každá udiareň je iná a inak sa správa... a to je to čo potrebujete poznať a dostať do oka... možno ešte skúste predlžiť dymovod na nejaké 3 m... pokial sa to dá a pokial teda chcete vyskúšať ten studený dym... ja jednoznačne a výlučne preferujem tento spôsob udenia... ale samozrejme každy si môže vybrať prípadne má iný názor... držím palce yes

RS

      
host - 248.245 (?), 16.1.2014 10:34

Při posledním uzení jsem měl ten týž problém maso bylo moc tmavé až skoro do černa a chuť na povrchu byla nahořklá až kyselá.A párky se nedali vůbec konzumovat bylo to dost kyselé.A taky přemýšlím kde jsem udělal chybu.Udil jsem trnkou a bukem.

A před tím když jsem udil tak jsem maso jen přeuzoval a bylo výborné tak nevím kde je problém ale zas na druhou stranu když jsem udil tak bylo docela větrno.A špatně se mi regulovala teplota i oheň.

Díky za radu..)

         
host - 226.182 (?), 16.1.2014 13:01

Podle toho co popisujete tak Vám asi udírna dehtovala, Může to být nedostatečně roztopenou (vysušenou) udírnou před vkládáním masa.Já ji roztápím 1-2 hod.podle počasí.Také to může být nedostatečně vysušeným dřevem, může se ochlazovat kouřovod (také mně to dělalo),nebo špatný odvod kouře z udírny.Já mám klapku po dobu uzení pořád otevřenou.Může to být i tím vítrem.Z udírny se nemusí hulit jak z parní lokomotivy.Přiložit 1-2 polínka dobře suchého dřeva (používám buk bez kůry) a nechat hořet slabým plamínkem.Sledovat teplotu.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

            
host - 248.245 (?), 16.1.2014 15:13

Díky za radu

               
host - 149.80 (?), 17.1.2014 12:57

Udiaren musi mat dobry tah teda odvod dymu nad udenym produktom.Inac sa dym stale toci dookola a vytvara na produkte tmavy nahorkly fylm.

                  
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 17.1.2014 13:49

To je možná váš názor, ale to ještě neznemená, že je správný. Já nemám v udírně žádný odtah (je to uzavřená dřevěná bedna) a žádný tmavý nahorklý film se mi tam nevytváří.

                     
host - 226.182 (?), 17.1.2014 15:32

Kouř někama odcházet musí.Ve Vašem případě to bude asi mezi spárama (mezi prkny).rpstylle@seznam.cz 

                     
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 17.1.2014 19:08

Problém, který zde řešíte, je způsoben předymenzovaným ohněm(kouřem),v ohništi a nedostatkem odtahu z udírny.Kouř se kondenzuje na mase, vzniká dehet a víc se na tom vymyslet nedá.Pokud hoří moc dřeva v ohništi, které nemá patřičný odtah, vzniká (čadivý)plamen plný složek, které obsahují dehet.Bohužel moje zkušenost s těmi (co takzvaně) udí maso je právě taková, maso černé jak bota.Nevím kdo je o tom přesvědčil, že se z udírny musí nutně kouřit, (mám tím na mysli přemíru kouře získaného za každou cenu).Výsledek uzení je poté takový jaký je zde řešen.

Zacoudene a nahorkle maso
Zacoudene a nahorkle maso
Zacoudene a nahorkle maso
Zacoudene a nahorkle maso
Zacoudene a nahorkle maso
Zacoudene a nahorkle maso
                     
host - 121.59 (?), 24.10.2020 10:24

Ahojte, poprosim o radu. Mám údiareň vyrobenú zo starého vínneho dubového sudu objem cca 200 l.Udim dymboxom, ktorý má aj zberač na odvod kondezu,, ale zráža sa mi dnu voda. Aká má byť v údiarni teplota?

údiareň
údiareň
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika