Vodní gril



host - 0.146 (?)
21.9.2009 11:22

Tak jsem koupil po precteni vsech ohlasu, vicemene pozitivnich, vodni gril. Koupil jsem ten za cca 1500 kc (cerny).

a musim, bohuzel, konstatovat, ze nejsem uplne nadsen. asi delam nekde chybu, a budu rad, kdyz mi poradite.

muj problem je v tom, ze to strasne coudi. zkousel jsem ruzne drevo, dokonce i takove lisovane brikety a porad to neni ono. jednak maso strasne zcerna, ne spalenim, ale tim cmoudem.

vysledek neni uplne idealni. coz o to, chut ujde, ale vizualni starnka nic moc. a hlavne nikdo v nemuze sedet v mem okoli, protoze by smrdel od dymu.

at jsem se snazil jak chtel, nikdy jsem nedosahl stavu, ze by to necoudilo, a maso nebylo zacouzene. zkousel jsem to teda zatim 2 x ale stale to neni ono.

prosim poradte mi jak to vlastne delate... diky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
host - 40.194 (?), 19.7.2009 20:49

Tak jsem neoddolal a rozhodl se do této diskuse též přispět svými skromnými poznatky. Vodní gril mám již tři roky. Koupil jsem jej i s dopravou za cca 1600, - Kč. Je vyroben z normálního černého ocelového plechu a v kopuli má též teploměr. Je uzpůsoben i na uzení, ale ktomu jsem se ještě nepropracoval. S grilem jsem naprosto spokojen a k normálním grilům bych se již nevrátil. Masíčko je nádherně šťavnaté, dobře propečené s bezvadnou kůrčičkou. V poslední době jsem ale vyzkoušel nové palivo. Jedná se o kokosové brikety. No prostě něco vynikajícího. Perfektně hoří, pravidelný žár a velmi dlouhá výdrž. Jedno naložení vydrží minimálně čtyři hodiny. Další výhodou je minimální kouřivost a tím i obtěžování sousedů kolem. Doporučuji vyzkoušet, fakt suprovka.

                     
host - 188.201 (?), 21.7.2009 19:22

Také jsem si koupil vodní gril, a mám ho již 3 roky. Pro mě je vynikající. Rád bych se zeptal, jak chutná maso po kokosových briketách, a kde bych je sehnal?

Vyzkoušejte ugrilovat vepřovou kýtu tak, aby byla do třičtvrtiny měkká. Poté si doma připravte trochu tuku (sušené hřibky vymočené ve vodě), cibuli. Maso dejte se vším do trouby a pečte asi 30-45 minut. Šťáva z masa krásně pustí a ovoněné maso s hřibkama má úžasnou chuť.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 27.7.2009 22:48

Kouzlo vodního grilu spatřuji také v tom, že se topí obyčejným listnatým dřevem (bez nátěrů ovšem) za pár korun. Celovečerní spotřeba nepřesáhne kbelík polínek. Pokud se kokosové brikety hodí do konvenčních grilů, přijdou mi do vodního grilu téměř nepoužitelné. Bez ohledu na to, že briketa může vyjít dráž než grilované maso.

      
host - 0.146 (?), 21.9.2009 11:22

Tak jsem koupil po precteni vsech ohlasu, vicemene pozitivnich, vodni gril. Koupil jsem ten za cca 1500 kc (cerny).

a musim, bohuzel, konstatovat, ze nejsem uplne nadsen. asi delam nekde chybu, a budu rad, kdyz mi poradite.

muj problem je v tom, ze to strasne coudi. zkousel jsem ruzne drevo, dokonce i takove lisovane brikety a porad to neni ono. jednak maso strasne zcerna, ne spalenim, ale tim cmoudem.

vysledek neni uplne idealni. coz o to, chut ujde, ale vizualni starnka nic moc. a hlavne nikdo v nemuze sedet v mem okoli, protoze by smrdel od dymu.

at jsem se snazil jak chtel, nikdy jsem nedosahl stavu, ze by to necoudilo, a maso nebylo zacouzene. zkousel jsem to teda zatim 2 x ale stale to neni ono.

prosim poradte mi jak to vlastne delate... diky

         
host - 64.43 (?), 21.9.2009 12:18

Pro pána 0.146,

nechte otevřená spodní dvířka (úplně) a minimálně na 1/2 otevřený otvor ve víku - oheň musí pěkně hořet. Myslím si, že oheň moc dusíte a také používejte jen malé štípy dřeva (samo, že dokonale suchého).

Takovej filet z kapra, nebo lososa je z Vogru pohádka. Robert

            
host - 0.146 (?), 25.9.2009 9:22

spodni dvirka i otvor ve viku mam utevreny "na plny pecky", drevo suchy na troud a presto to coudi, ze jsem u toho grilu sasm...;-(

nejaka dalsi rada co s tim??

   
host - 91.163 (?), 5.8.2009 8:44

Před dvěma dny mi přišel vodní gril a to ta levnější varianta za 1400kč.Okamžitě jsem koupil kuře, krkovičku a cukety a hurá do toho.Výsledek byl neuvěřitelný.Kuře bylo hotovo asi za dvě hodiny, ale to kdo nevyzkoušel, tak neuvěří.Než jsem jej donesl ze zahrady do kuchyně tak vytekla natác štáva, která smíchaná s brambory vynikající no a to kuře to je velmi štavnaté ružovoučké s nádechem uzení a samozřejmě křupavoučká kurčička a ta chut to je paráda. Krkovička hotová asi za dvacet minut, ale jak... štavatá křupavoučká chutově naprosto bezkonkurenční a o cuketě ani nemluvě.Již nikdy více obyčejný gril, kde se maso musí neustále hlídat obracet a kapající tuk vytvaří jedovatou krustu... nikdy...!!!

      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 5.8.2009 9:14

Prosím, odkud přišel (kódovaně), čím jste topil?

         
host - 38.251 (?), 6.8.2009 21:51

Dnes mě také příšel tento gril, levná varianta. Po dílenské stránce je dobře vyřešený. Zajímalo by mě čím a jak v grilu topíte.

   
host - 43.164 (?), 7.8.2009 13:40

Fotky grilu, jak je to usporadane uvnitr, sem nemuzete nekdo vlozit? Diky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika