Vodní gril



host - 0.146 (?)
17.8.2009 10:58

jak to tak ctu o tech vodnich grilech, jsem temer rozhodnut pro jeho porizeni.

narazil jsem na dva typy:

Multifunkční vodní gril 3v1 za cca 1400

a Vodní gril VOGR za cca 4300.

coz je cenove dost velky rozdil.

nevite nekdo, jake jsou mezi temito grily zasadni rozdily, pripadne jestli je rozdil v pripravenem jidle?

dik za info

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
host - 219.60 (?), 8.8.2009 11:44
         
host - 0.146 (?), 17.8.2009 10:58

jak to tak ctu o tech vodnich grilech, jsem temer rozhodnut pro jeho porizeni.

narazil jsem na dva typy:

Multifunkční vodní gril 3v1 za cca 1400

a Vodní gril VOGR za cca 4300.

coz je cenove dost velky rozdil.

nevite nekdo, jake jsou mezi temito grily zasadni rozdily, pripadne jestli je rozdil v pripravenem jidle?

dik za info

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 17.8.2009 14:44

Mám jen ten dražší, takže porovnat je nedovedu. 
Ten dražší je vyroben v ČR z nerezového plechu.
Ten levnější je z Číny, vyroben z plechu černého.
Jste-li patriot a nechcete časem grilovat v rezavé plechovce,  kupte ten lepší, jste-li víc ekonom, vezmete ten čínský. Rozdíl v kvalitě ugrilovaného jídla asi nebude, nejde o složitý stroj a asijské kopie jsou obvykle funkční. Navíc mají navíc dvířka a komínovou klapku. 

            
Honza22 - (4) - 89.54 (?), 17.8.2009 18:56

Já mám pro změnu tu levnější variantu. Co se týče připraveného jídla, tak budou asi oba produkty stejné. Markantní rozdíl je v kvalitě použitého materiálu. Zatím co jeden používá nerezový plech o tloušťce cca 1 mm, tak druhá varianta je vyrobena z plechu podobnému konzervě. Odhaduji, že stěny grilu v topeništi se časem buď propálí nebo proreznou. Závěrem vodní gril ANO, ale tu dražší variantu.

Honza

               
host - 0.146 (?), 31.8.2009 11:00

tak uz jsem to vyresil. je to pro me nova vec, teda jako princip grilovani, jsem zvyklej na elektrickej, pripadne na klasickej gril.

proto objednam zatim levnejsi variantu a pokud se osvedci, tak az se znici-propali (za rok dva) tak koupim ten kvalitnejsi.

ale ted se chci zeptat, cim v tom grilu topite nebo co se da pouzit?

drevo, dreveny brikety, klasicke drevene uhli,...? dik za info

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 31.8.2009 13:22

Je to popsáno výše. Topí se obyčejnýmn tvrdým listnatým dřevem.

                     
host - 0.146 (?), 31.8.2009 13:37

to jsem cetl, spis mi slo o to, jestli nekdo experimentoval s necim jinym, a pokud ano, jake mel vysledky...

nekdo tady psal o kokosovych briketach... tak me prave napadlo pouzit normalni drevene brikety...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 31.8.2009 14:14

Normální dřevěné brikety bych se použít bál. Jsou lisované z pilin a těžko lze zaručit, že piliny pocházejí jen z určitého dřeva, že jsou optimálně suché a že řezané dřevo nebylo ničím napuštěné.
   Řekl bych, že do vodního grilu se hodí stejné dřevo jako na uzení. Ostatně princip vodního grilu a řeznické udírny se od sebe příliš neliší.  Jak píše host 3.83, spotřeba je fakt malá, takže není problém pro toho, kdo jinak dřevem netopí, koupit pár kousků tvrdého krbového.

                  
host - 3.83 (?), 31.8.2009 13:36

Zkuste se nad tím ještě jednou zamyslet.Ekonomika je jasná věc, ovšem ten dražší nerezový gril je vyroben z následujících materiálů: plášť je vyroben z nezávadného potravinářského!!! nerezového plechu, rošt je pocínován a to vše s atestem pro styk s potravinami. V návodu máte konkrétně uvedeno prohlášení, že výrobek splňuje hygienické požadavky dle vyhlášky MZ, byl testován a posouzen ZÚ v Pardubicích. To snad o něčem vypovídá a taky to něco stojí.

 Ke grilování je nejlepší suché dřevo z ovocných a jiných listnatých!!! (např. i olše) stromů.Spotřeba dřeva je fakt velmi malá.

   
host - 161.1 (?), 7.9.2009 18:19

Dobrý den, zakoupil jsem také levnější variantu 1509kč i s dopravou na dobírku, Ve čtvrtek večer objednáno a v pondělí už tu bylo PPLko! Nejdříve jsem jeden den celý gril vypálil a dnes jsem poprvé griloval. Moje poznatky: první pokus- klobása, kuřecí křídla a strehna+cuketa plátky, brambory ve slupce, plátek vepřové krkovice. Nejdříve jsem si chvilku hrál s tím sladit otevření záklopky na vzduch a spodních dvířek, ohledně dostatečného přívodu vzduchu. Prostě jsem jen pozoroval, aby kdy má oheň nejlepší tah. Popravdě jsem zatím nesehnal tvrdé dřevo takže jsem musel brát co bylo, vyschlé smrkové. Musím říci že jsem nečekal že to všechno bude tak rychle, za 40-45min. bylo všechno už na stole a hotové. Chuťově bych řekl šťavnatouzené. Například taková křidélka to byla pohádka! Měl jsem okolo 3 lidičky na testování a všichni si pošmákli.

Poznatky pro příští grilování, půl lavoru studené vody vystačí na 40min.

Žádné otáčení a spotřeba dřeva minimální.Vřele doporučuji

dobrou chuť přeje Jedovka Volyně

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
MRAZUODOLNÉ TRUBKY31.10.2024
VÝPLŇ MEZI SCHODNICEMI31.10.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup29.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika