Uzení třešňovým dřevem



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?)
25.6.2009 20:03

Dá se, má podobné aroma jako švestka, takže spíše na douzení. Dva roky zpět jsem udil na třešni klobásy a byly opravdu super.
martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

dan.sko - (1) - 81.204 (?), 24.6.2009 20:46, zobrazeno: 23636x

Zdravím všechny udiče. Prosím chci se zeptat dá se udit třešňovým dřevem???

   
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 25.6.2009 20:03

Dá se, má podobné aroma jako švestka, takže spíše na douzení. Dva roky zpět jsem udil na třešni klobásy a byly opravdu super.
martin

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.212 (?), 25.6.2009 20:43

Naprosto bez problémů. Třešňové dřevo je trochu méně výhřevné než buk, takže s ním udím v létě.

         
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:13

tresen je v pohode ale udit jen primym plamenem a tak do 4h dele je produkt cerny jak uhel.

            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 28.10.2009 19:30

Uzení přímým plamenem? Co to je? Neříká se tomu jinak taky opékání?

               
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:42

to fakt ne, myslite ze kdyz drevo hori tak nekouri??? jeste se ferdo mas hodne co ucit...

                  
host - 224.11 (?), 27.11.2009 19:27

To fakt nevím asi máme každý jinou třešeň. Udíme skoro celý den, maso je růžové a naopak dřevo namáčíme aby kouřilo.

                     
Georg_rostak - (9) - 245.35 (?), 30.3.2010 20:29

Taky udím třešnovým, ale udím prostě jakýmkoliv ovocným peckovitým dřevem a bez problémů nikdy nebylo černé. Ale bohužel ovocnýho dřeva je čím dál tím míň a blbě se schání a když už se nějaký sežene, tak nevědí co by za něj chtěli.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 30.3.2010 21:36

Když ovocné dřevo neseženete, můžete udit bukem, výsledek bude taky výborný. Stejně tak další tvrdé listnáče.

            
host - 231.183 (?), 31.3.2015 15:38
To snad nemyslíte vážně! Takové bludy. Já udím na třešni 2 dny a maso je krásně vybavené a žádný uhel ani dehet. Dle vašeho příspěvku ani nevíte, co je to uzení a pletete si to s pečením.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika