udírna na zahradě
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.133 (?), 28.7.2008 14:11
Dobrý den, rozhodl jsem se postavit na zahradě udírnu ze starých cihel.Můžete mi někdo poradit jak postupovat při zdění a jaké zdící materíály budou vhodné na udírnu?
Děkuji
Daniel Marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.133 (?), 28.7.2008 21:24
díky za odpověď.ješte se zeptám, měl jste ohniště pod udírnou nebo vedle?
|
|
|
|
|
|
|
Morpheus141 - (7) - 5.102 (?), 28.7.2008 21:43
Chraň vás pámbů abyste dal topeniště pod udírnu, to potom neudíte, ale pečete s přídavkem kouře, topeniště min. 2m vedle udírny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.133 (?), 30.7.2008 20:37
ohniště mám vedle udírny, sice není 2m, asi jen 1,5m, ale jsem obeznámen s topením a teplotou v udírně.jen mám ještě jeden dotaz, musí být komín při uzení zavřen, nebo průchozí, slyšel jsem odlišné názory.
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.105 (?), 13.9.2008 13:17
Jsem řezník, debaty o udírnach slyším často, a pokud v ní neuslyším jakou intenzitu využití člověk plánuje tak se ani nezapojuji.Udírna může vystačit i taková jako ve filmu Slavnosti sněženek, pár desek, strop z kabátu, topeniště a kouřovod rýha vzemi nadkrytá plechem přihrnutým hlínou.Taky může být za těch 10klacků.Záleží na tom jak ji chcete často využívat.Děláte si klobásy, salámy nebo občas maso.Klobásy a salámy dovařujete?Akorát ten dvoumetrový kouřovod je asi moc ale netvrdím že pán stím nemůže mít dobré zkušenosti já jsem viděl dost vynzoku s původním dlouhým kouřovodem a zkončily s topeništěm pod zbožím.Sranda je když tak udíte špek a uzák přejde do režimu s forsáži.Podrobné plány seženete snad v každé řeznické kuchařce nebo v knížkach o stavebvnictví.Debata podle mně nemá smysl zdrojů je přehršel.zdar
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.253 (?), 29.7.2009 21:51
Nejvhodnější malta je do šamotu zamíchat vodní sklo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|