Prkna mohou být jakákoliv i z překližky, jen hrozí smola, která při nahřátí může vytékat, takže prohlédnout a použít bez smoly.Délka kouřovodu je závislá, jak moc dokážeš regulovat tah a zavřít ohniště.Když bude v uďáku moc teplo, tak abys mohl přiškrtit ohniště a dusit oheň,když málo tepla, tak přitopíš, tam nevidím při této délce problém.Spíš bych se bál, že 135 je málo, viděl bych to na cca 2 metry i více-je totiž lépe udit nižší teplotou než maso pálit, protože nemůžeš snížit tah.Když ti poleno chytne plamenem, tak může mít půl metru a v uďáku přetopeno.Abys prostě nemusel trčet u uďáku a stále hlídat teplotu a regulovat, při nahřátí uďáku vysledovat optimální tah a ten udržovat několik hodin, jde o pohodlí nechodit co 10 minut sledovat co se děje, ideální je naložit dřevo co hodinku nebo dvě a nahřátý uďák a vychytaná regulace udí sama... vyzkoušet a sledovat teplotu, to je jediné co jde dělat.My měli kdysi uďák ve svahu, kouřovod skoro 3 metry a ohniště přikryté více či méně plechem a polena hořela plamenem a v uďáku 70.