Pokud za vstupem je šachta dolů, tak je to špatně. Když budete mít šachtu plnou paliva, bude teplota kouře příliš vysoká a kouře málo. Když tam bude jen tak na roštu, tak nemáte kontrolu nad regulací výkon/dým. Petry jsou výborné na topení. Kaborky jsou takový zajímavý kočkopes. Pokud vyjmete horní rošt tak až po spodní rošt máte šachtu. Bez horního roštu jsou topidlem. Pokud potřebujete jen vařit (v létě) dáte horní rošt a ohýnek máte hnedka za dvířkami (nad tou šachtou) tak jak je tomu u sporáků na pevná paliva.
Jinak kouř jde cestou nejmenšího odporu. Čím více škvír, tím více míst s malým nebo nízkým odporem. Pak stačí připozacpat komín (a budete mít k dispozici komín s platnou revizí?) a kouř půjde do místnosti. Jestliže místnost přepažíte závěsem a půlku s udírnou budete větrat aktivně ventilátorem, je možné že kouř u bazénku s násedkami nebude. Další věcí je, jestli není lepší mít v bazénku vzduchování s přívodem čerstvého vzduchu zvenčí.