Stavba udírny na jedno použití



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?)
1.8.2010 11:05

Nechcete-li, aby klobásy oslizly, zakryjte je jen volně nebo vůbec
  Můžete udělat malý test. Kupte si dva stejné kusy masa - nejlépe krátce před expirací. Jeden neprodyšně zabalte do folie, druhý nechte volně ležet, oba v lednici. Po 3 dnech volně ležící maso bude lehce oschlé. To zabalené po rozbalení bude trochu cítit.
   Mírně oslizlé klobásy po umytí a vyuzení jsou bez vady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
mn.bl - (16) - 156.69 (?), 30.7.2010 18:58

no nazdar, vy jste mě teda vyplašili s tím osliznutim. Co mám dělat aby se tomu tak nestalo? I když se to stane a já je potom opláchnu, bude to mít vliv na chuť? Mám je nechat pod tou fólií?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 1.8.2010 11:05

Nechcete-li, aby klobásy oslizly, zakryjte je jen volně nebo vůbec
  Můžete udělat malý test. Kupte si dva stejné kusy masa - nejlépe krátce před expirací. Jeden neprodyšně zabalte do folie, druhý nechte volně ležet, oba v lednici. Po 3 dnech volně ležící maso bude lehce oschlé. To zabalené po rozbalení bude trochu cítit.
   Mírně oslizlé klobásy po umytí a vyuzení jsou bez vady.

               
host - 121.160 (?), 1.8.2010 6:27
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu či názor. Chystám se stavět malou dřevěnou udírnu, mám i jakousi představu, jen nevím, zda se dá pro stavbu udírny použít jako materiál OSB deska? Nemáte prosím někdo zkušenost? Díky
                  
mn.bl - (16) - 156.69 (?), 1.8.2010 7:46

ahoj, jestli je OSB deska dřevotříska, tak bych to nedělal, protože je to nasáknutý celý lepidlem, a to určitě moc zdravý není.Jako materiál bych volil spárovku, z tý jsem to dělal já, jak jsem psal v prvním příspěvku na tomto vlákně.Vybíral jsem jen kde nebylo dřevo překytováno, a ještě jsem to prohnal protahovačkou, aby zůstalo opravdu jen dřevo.Pak se pochlub výsledkem :-) M.

                     
haukarapora - (1) - 31.3 (?), 24.2.2011 22:42

Zdar všem uzenářům.Před časem mi odešla velká lednice s mrazákem a protože verdikt opraváře zněl vyhodit, bylo rozhodnuto.Celou jsem jí vykuchal aby mi zbyl jen plechový obalOdstranění izolace byl docela problém, ale povedlo se.Torzo jsem pečlivě vyložil dřevem.Strop a zadní stěnu, protože tam žádný plech není, křížem dvojitě.Tím vznikla dřevěná, oplechovaná udírna, která má dvoje dveře.Přívod kouře z boku asi tak v polovině bývalého mrazáku, kouřovod prům.125 mm, délka asi 2 m chráněný hliníkovým oplecováním jako tepelná izolace.Jako topeniště slouží opět vykuchaný spodek z brutaru, odstraněn rošt i šamotová vyzdívka.Regulační otvory jsou dva.První v zadní stěně nahoře opatřen klapkou, druhý škrtící klapka v kouřovodu před vstupem do udírny.Dno je skosené směrem dozadu a oplechované.Po něm stéká tuk ven do nádoby s pískem, protože dno není až do konce a celá udírna je na pomocné kostrukci asi o 40 cm výš pro zajištění sklonu kouřovodu.Teploměr ve dvou třetinách horních dveří.Obyčejný kotlový za caa 150 Kč Ze začátku se to celé jevilo jako záchvat šíleného vynálezce a všichni se mi při stavbě smáli.Ted´ se směju já.protože to funguje naprosto perfektně a všichni se cpou jak nezvedený.Udil jsem už vše, maso,ryby, klobásy,drůbež a výsledek výborný.Jen sýr ne u nás to nikdo nejí.tak ahoj uzení zdar.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika