Zdar všem uzenářům.Před časem mi odešla velká lednice s mrazákem a protože verdikt opraváře zněl vyhodit, bylo rozhodnuto.Celou jsem jí vykuchal aby mi zbyl jen plechový obalOdstranění izolace byl docela problém, ale povedlo se.Torzo jsem pečlivě vyložil dřevem.Strop a zadní stěnu, protože tam žádný plech není, křížem dvojitě.Tím vznikla dřevěná, oplechovaná udírna, která má dvoje dveře.Přívod kouře z boku asi tak v polovině bývalého mrazáku, kouřovod prům.125 mm, délka asi 2 m chráněný hliníkovým oplecováním jako tepelná izolace.Jako topeniště slouží opět vykuchaný spodek z brutaru, odstraněn rošt i šamotová vyzdívka.Regulační otvory jsou dva.První v zadní stěně nahoře opatřen klapkou, druhý škrtící klapka v kouřovodu před vstupem do udírny.Dno je skosené směrem dozadu a oplechované.Po něm stéká tuk ven do nádoby s pískem, protože dno není až do konce a celá udírna je na pomocné kostrukci asi o 40 cm výš pro zajištění sklonu kouřovodu.Teploměr ve dvou třetinách horních dveří.Obyčejný kotlový za caa 150 Kč Ze začátku se to celé jevilo jako záchvat šíleného vynálezce a všichni se mi při stavbě smáli.Ted´ se směju já.protože to funguje naprosto perfektně a všichni se cpou jak nezvedený.Udil jsem už vše, maso,ryby, klobásy,drůbež a výsledek výborný.Jen sýr ne u nás to nikdo nejí.tak ahoj uzení zdar.