morrison - Stříbrný Zahrádkář (228) - 30.67 (?) 15.5.2011 20:47
Nevím, jestli mají být rozměry udírny v nějakém přesném poměru, ale spíš jde jenom o to, že když ji uděláte příliš širokou, budete mít problémy s rovnoměrným rozvedením kouře po celém prostoru. Výška udírny se pak určuje tak, aby do ní byl pohodlný vstup a manipulace a aby maso neviselo těsně nad kouřovodem, žádnou vědu bych v tom nehledal.
P.S. děda mívál udírnu z toho, co měl zrovna k dispozici - jednou to byla velká dřevěná bedna od brambor, podruhé stará vykuchaná lednice. Maso bylo vždycky jako z pohádky, takže z toho je vidět, že na samotné udírně nezáleží až tolik, jako na naložení a ze všeho nejvíc záleží na topení...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|