Správné rozměry udírny



host - 64.230 (?)
15.5.2011 14:48

Delka kouřovodu by měla být alespoň 1,5 m, a rozměry udírny - to záleží na tom kolik toho chcete udit.  Udírnu mám 70*70cm na 110 cm - vleze se tam bez problému 40 kg klobás a ještě je místo na 20 kg masa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 51.10 (?), 15.5.2011 14:26, zobrazeno: 27777x

Zdravíčko

jaké mají být správné rozměry udírny délka kouřovodu, rozměry samotné udírny atd?

Díky

   
host - 64.230 (?), 15.5.2011 14:48

Delka kouřovodu by měla být alespoň 1,5 m, a rozměry udírny - to záleží na tom kolik toho chcete udit.  Udírnu mám 70*70cm na 110 cm - vleze se tam bez problému 40 kg klobás a ještě je místo na 20 kg masa.

      
host - 51.10 (?), 15.5.2011 15:59

a šířka roury od topeniště?

         
host - 38.157 (?), 15.5.2011 17:39
Já mám kouřovod z komínových vložek 160mm, ale myslím, že by stačil i 140mm průměr
         
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 15.5.2011 17:40
Já osobně mám klasickou kamnářskou trubku 130 mm. Možná by šla použít i o něco menší, ale pod 10 cm průměru bych už asi nešel. Jo a zde zmíněná minimální délka 1,5m je v pořádku, i když imho opravdu minimální - volil bych raději 2m i více, snadněji pak udržíte v udírně požadovanou teplotu. Rozměry samotné udírny jsou na vás, ale měl by to být kvádr postavený na výšku. Moje udírna má odhadem 80*80*140 cm.
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 15.5.2011 17:49

Ty parametry udírny nedávají příliš smysl. To je jako byste se ptal na správný rozvor kol osobního auta.
   Velikost vlastní udírny se může velmi lišit, taktéž délka kouřovodu, a to od nuly po deset a více metrů. Záleží na typu udírny a způsobu uzení.

               
host - 51.10 (?), 15.5.2011 20:06

díky za info

jde o to že udírna má být v určitém poměru...

                  
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 15.5.2011 20:47
Nevím, jestli mají být rozměry udírny v nějakém přesném poměru, ale spíš jde jenom o to, že když ji uděláte příliš širokou, budete mít problémy s rovnoměrným rozvedením kouře po celém prostoru. Výška udírny se pak určuje tak, aby do ní byl pohodlný vstup a manipulace a aby maso neviselo těsně nad kouřovodem, žádnou vědu bych v tom nehledal. P.S. děda mívál udírnu z toho, co měl zrovna k dispozici - jednou to byla velká dřevěná bedna od brambor, podruhé stará vykuchaná lednice. Maso bylo vždycky jako z pohádky, takže z toho je vidět, že na samotné udírně nezáleží až tolik, jako na naložení a ze všeho nejvíc záleží na topení...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika