Prilis suche klobasy



host - 224.49 (?)
7.11.2012 22:46

20 je velmi vela. Taky teplomer je k nicomu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 142.162 (?), 6.11.2012 22:21, zobrazeno: 57947x

DObry den, temat uzeni klobas je tu nekolik zadne me vsak plne neodpovedelo.

Problem : jiz 2x jsem udil klobasy a vzdy jsou prilis suche, konzistence sekane, klobasy se v udirne casto hned orosi, zkousel jsem maso i krajet na kostky aby byli vetsi kusy tucneho, problem to vyresilo jen castecne.Nevim kde delam chybu jestli pri zpracovani nebo pri uzeni, jedna se o zdenou udirnu, kterou asi hodinu roztapim a pote udim 6-8 h pri 60 stupnich, uzene maso je v poradku jen klobasy porad jako drt

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 6.11.2012 22:57

Do jemně mletého libového (spojky) se přidává studená voda. Klobásy jsou pak šťavnatější. Druhou možností je, že jste přidal málo tučné vepřové Nmyslim si, že by za 6 hodin při 60 stupních klobásy výrazněji vyschly.nebo z nich vytekl tuk.

      
host - 142.162 (?), 6.11.2012 23:43

Tucneho je dost, schvalne jsem druhy pokus delal pouze z bucku, vodu jsem take pridal, myslim ze chyba bude nekde v michani nebo v uzeni ze tuk z klobas vytece, kdyz porovnam kupovane vs tyto tak ty domaci se ani nedaji ohrat max snist studene ktere necham jeste vysusit, protoze je to takova drt bez stavy

         
host - 226.182 (?), 7.11.2012 16:53

Zdravím, do spojky (libové maso) dávám hodně studenou vodu(je v ní ledová tříštˇ).Voda tvoří 1/2 objemu spojky.Spojka se musí dobře propracovat, cca 40min.Do vyhřáté udírny klobásy dávám na 45min při teplotě 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C.Po 4-5 hod jsou hotové.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz  

            
host - 130.4 (?), 7.11.2012 19:39

Chtěl bych se zeptat, ty klobásy po vyuzení mají jakou konzistenci, je to jakoby tam byly zrnka rýže? Maso by bylo jako nespojený?

   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 7.11.2012 21:11

Může být problém v teploměru. Mám dřevěnou udírnu, bimetalový teploměr je v kovovém pouzdře. Zdálo se mi, že mi z masa vyteklo moc tuku a váhový úbytek byl také značný.  Vzala jsem digitální teploměr se sondou na vpichování do masa, nechala volně viset  a ejhle, rozdíl přes dvacet stupňů - ten bimetalový v tom kovovém pouzdře měl velkou setrvačnost (muselo se nejdřív ohřát to mosazné pouzdro) a v momentě, když se přiložilo, tak jsem si myslela, že se udí na šedesát stupňů, no a v udírně bylo přes osmdesát...Takže než jsem na toto přišla, tak jsme měli trochu zcvrklé klobásy a poněkud vyškvařené a černé maso.

      
host - 130.4 (?), 7.11.2012 22:41

To může být taky tou teplotou, se vlastně vyškvaří, ale já nepoužívám teploměr,  ruka mi stačí a odhad v ohni, nemí být moc velký.

      
host - 224.49 (?), 7.11.2012 22:46

20 je velmi vela. Taky teplomer je k nicomu.

         
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 7.11.2012 23:47

Však už ho nepoužívám, ta sonda na kabelu je lepší, reaguje okamžitě...

            
host - 142.162 (?), 8.11.2012 21:52

Konzistence je takova jako ta ryze viz foto, myslim si ze chyba je uz pri zpracovani stejne tak pri uzeni kdy se klobasy jak nekdo psal "pochcijou"


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika