Prilis suche klobasy
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.162 (?), 6.11.2012 22:21, zobrazeno: 57902x
DObry den, temat uzeni klobas je tu nekolik zadne me vsak plne neodpovedelo.
Problem : jiz 2x jsem udil klobasy a vzdy jsou prilis suche, konzistence sekane, klobasy se v udirne casto hned orosi, zkousel jsem maso i krajet na kostky aby byli vetsi kusy tucneho, problem to vyresilo jen castecne.Nevim kde delam chybu jestli pri zpracovani nebo pri uzeni, jedna se o zdenou udirnu, kterou asi hodinu roztapim a pote udim 6-8 h pri 60 stupnich, uzene maso je v poradku jen klobasy porad jako drt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.162 (?), 6.11.2012 23:43
Tucneho je dost, schvalne jsem druhy pokus delal pouze z bucku, vodu jsem take pridal, myslim ze chyba bude nekde v michani nebo v uzeni ze tuk z klobas vytece, kdyz porovnam kupovane vs tyto tak ty domaci se ani nedaji ohrat max snist studene ktere necham jeste vysusit, protoze je to takova drt bez stavy
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 7.11.2012 16:53
Zdravím, do spojky (libové maso) dávám hodně studenou vodu(je v ní ledová tříštˇ).Voda tvoří 1/2 objemu spojky.Spojka se musí dobře propracovat, cca 40min.Do vyhřáté udírny klobásy dávám na 45min při teplotě 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C.Po 4-5 hod jsou hotové.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.4 (?), 7.11.2012 19:39
Chtěl bych se zeptat, ty klobásy po vyuzení mají jakou konzistenci, je to jakoby tam byly zrnka rýže? Maso by bylo jako nespojený?
|
|
|
|
|
|
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 7.11.2012 21:11
Může být problém v teploměru. Mám dřevěnou udírnu, bimetalový teploměr je v kovovém pouzdře. Zdálo se mi, že mi z masa vyteklo moc tuku a váhový úbytek byl také značný. Vzala jsem digitální teploměr se sondou na vpichování do masa, nechala volně viset a ejhle, rozdíl přes dvacet stupňů - ten bimetalový v tom kovovém pouzdře měl velkou setrvačnost (muselo se nejdřív ohřát to mosazné pouzdro) a v momentě, když se přiložilo, tak jsem si myslela, že se udí na šedesát stupňů, no a v udírně bylo přes osmdesát...Takže než jsem na toto přišla, tak jsme měli trochu zcvrklé klobásy a poněkud vyškvařené a černé maso.
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.4 (?), 7.11.2012 22:41
To může být taky tou teplotou, se vlastně vyškvaří, ale já nepoužívám teploměr, ruka mi stačí a odhad v ohni, nemí být moc velký.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.49 (?), 7.11.2012 22:46
20 je velmi vela. Taky teplomer je k nicomu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.162 (?), 8.11.2012 21:52
Konzistence je takova jako ta ryze viz foto, myslim si ze chyba je uz pri zpracovani stejne tak pri uzeni kdy se klobasy jak nekdo psal "pochcijou"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|