... a prave kvuli botulotoxinu je treba pridani dusitanu (nebo alespon dusicnanu) velmi vazne zvazit. Zejmena pokud uzene dlouhodobeji skladujete. Neni pravda, ze nejdulezitejsim duvodem pro pridavani dusitanu je barva masa. Sedive maso nikoho nezabije. Botulotoxin, ktery je navic bez chuti a zapachu, pomerne spolehlive ano.
Ano, pokud pri uzeni a naslednem skladovani neudelate zadnou chybu (pripadne uzeniny jite zasadne dobre tepelne upravene - a musi se to dostatecne dlouho spolehlive prohrat v celem objemu) pak se muzete rozhodnout, ze je zbytecne organismus dusitanem zatezovat.
V opacnem pripade si vybirate mezi hrozbou malych kontrolovanych davek dusitanu versus hrozbou pritomnosti neznameho mnozstvi jednoho z nejsilnejsich znamych zivocisnych jedu.
To si musi kazdy rozhodnout sam.
Udime. A ja mam uzeny velice rad tak jak je, tedy nevareny, nepeceny. Ja osobne se E250 bojim mene nez botulotoxinu...