použití dřeva na uzení nebo grilování



                     
host - 232.120 (?) 
12.2.2017 7:33

Děkuji Vám za odpovědi a jen bych chtěl ujistit, že ty tisy(je-li to ono)byly pořezány z důvodu reorganizace místa, kde rostly.(v areálu zkrachované firmy u již zbořeného objektu, kde bude stát do budoucna něco jiného-a několik nepřekážejících tam ještě nechali) J a Olí

  
                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 148.163 (?), 12.2.2017 11:18

Větve nejsou z tisu, ale z jalovce; konkrétněji nějaký keřovitý jalovec ze skupiny Juniperus pfitzeriana (příp. Juniperus chinensis, Juniperus media).

Josef.

                     
host - 232.120 (?), 12.2.2017 16:33

Pane Josefe.Děkuji Vám za identifikaci a prosím ještě o posouzení vhodnosti použití/nepoužití ke grilování při našem způsobu-tedy nechat shořet a používat jen žár s uhlíků(předchozí náš příspěvek.J a Olí

                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 148.243 (?), 25.2.2017 20:41

J a Olí, pokud bych měl na Vaši otázku odpovědět já - podle svého citu, nikoli zkušeností - pak bych se jalovcového dřeva vůbec nebál.

Ale jsou tu mnohem zkušenější udiči, grilovači.

Josef.

P.S. Vaši reakci s následnám dotazem jsem objevil až nyní, proto jsem se neozval dříve.

                  
host - 9.143 (?), 11.2.2017 23:26

Tis je jedovatý úplně celý, tedy s výjimkou těch "bobulí" - ale v nich jsou zase jedovatá semena. Hanča

   
host - 213.2 (?), 2.8.2009 16:13

Přeji pěkný den. Jelikož u nás není nouze o meruňkové dřevo, táži se vás, jestli je vhodná na uzení. Slyšel jsem, že meruňka by se dala použít na uzení bez kůry. Je to pravda? Díky za odpověď.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 2.8.2009 18:39

Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že se meruňka při roubování ujímá na slivoň, předpokládám, že dřeva budou kvalitou podobná. Švestka je pro uzení a grilování velmi oblíbená.

         
host - 245.35 (?), 2.8.2009 22:01

Zdravim já udím jedině ovocnými stromi at je to třešeň, jabloň či švestka a vše bylo v pohodě, taky mi říkali že když nesundám kůru tak že bude maso nahořklé a pod., když sem jim dal pak ochutnat nic nepoznali že sem udil z kůrou. Akáty a podobnou dřevinu vůbec nepoužívám, pouze ovocný stromy a ted se chystám udit meruňkou. Georg

            
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 3.8.2009 9:26

Agat by aj mohol byt skodlivy, vraj obsahuje slabo jedovate latky....ale to som len pocul. Ked sa griluje spravne a zostanu zerave uhliky, tak by nemal byt velky rozdiel medzi drevenym uhlim na to urcenym a drevom. Ak sa pouzije napriklad dobre vysusene dubove ci bukove drevo.

   
host - 48.102 (?), 22.3.2010 21:10

Honza:

Zdravim uzenkáře..

Tak bych rád poprvé vyudil, ale nejsem si jistý zda a jaké dřevo s kůrou a naopak které bez kůry.To že švestka až uplně na konec a teda jak dlouho před koncem... je pro mě novina..

Dík.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika