Nakládání a vakuování masa na uzení



host - 1.230 (?)
4.4.2015 9:01

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 112.110 (?), 26.3.2015 10:03, zobrazeno: 197650x

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

   
host - 157.100 (?), 26.3.2015 12:00

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

   
host - 176.102 (?), 26.3.2015 12:56

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

      
host - 179.173 (?), 2.4.2015 19:01

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

         
kumpamp - (1) - 179.173 (?), 2.4.2015 20:23

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Nakládání a vakuování masa na uzení
Nakládání a vakuování masa na uzení
            
host - 92.152 (?), 4.4.2015 8:22

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

               
host - 1.230 (?), 4.4.2015 9:01

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

                  
host - 110.200 (?), 10.1.2016 15:57

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

                     
host - 110.200 (?), 10.1.2016 16:00

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 10.1.2016 22:18

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika