Trochu výše jsem psal, že to zkusím. Tak se také stalo. Udím za "studena" a proto nakládám nasucho. Právě na tento způsob nakládání je vakuování vhodné. Byl jsem sám, tak jsem nejdříve nasolil a dal do sáčků, které jsem si nejdříve udělal z "rolky". Ale než jsem se dostal k vakuování, tak maso pustilo vodu, která se při odsávání kapilárně natlačila do místa sváru. Takže jsem si tím zkomplikoval život. Ale s pomocí manželky se to nakonec podařilo. Proto: postup: ohrnout okraj sáčku, vložit nasolené maso a ihned odsát a zavařit. vakuované kusy se dají snadno vložit do lednice. I ten zápach z česneku zůstane uvnitř sáčků. Solil jsem slaninu, po vyndání ze sáčků maso vonělo. Nyní je slanina vyuzena a na půdě zraje. Myslím si, že to vypadá velmi dobře a že to napříště budu zase dělat takhle, ale již šikovněji. Také doporučuji připravit sáčky větší, aby po odstřihnutí zůstaly dost velké pro další použití.
FO