Nakládání a vakuování masa na uzení



Vašek23 - (3) - 36.23 (?)
11.1.2016 16:05

Super, dobrý nápady a rady. Jen ta doba naložení se mi zdá málo. Nechal bych to tam aspon tři týdny a před uzením na pár dní do slaného roztoku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 36.23 (?), 11.1.2016 6:21

Jasně, každý kus samostatně. Rád bych si vyudil jen tak dvě či tři šunky. Chápu že ve větším množství je lepší to naložit klasicky. Já jen jestli tu už nemá někdo skušenosti. 

                     
host - 72.149 (?), 11.1.2016 8:45

Trochu výše jsem psal, že to zkusím. Tak se také stalo. Udím za "studena" a proto nakládám nasucho. Právě na tento způsob nakládání je vakuování vhodné. Byl jsem sám, tak jsem nejdříve nasolil a dal do sáčků, které jsem si nejdříve udělal z  "rolky". Ale než jsem se dostal k vakuování, tak maso pustilo vodu, která se při odsávání kapilárně natlačila do místa sváru. Takže jsem si tím zkomplikoval život. Ale s pomocí manželky se to nakonec podařilo. Proto: postup: ohrnout okraj sáčku, vložit nasolené maso a ihned odsát a zavařit. vakuované kusy se dají snadno vložit do lednice. I ten zápach z česneku zůstane uvnitř sáčků. Solil jsem slaninu, po vyndání ze sáčků maso vonělo. Nyní je slanina vyuzena a na půdě zraje. Myslím si, že to vypadá velmi dobře a že to napříště budu zase dělat takhle, ale již šikovněji.  Také doporučuji připravit sáčky větší, aby po odstřihnutí zůstaly dost velké pro další použití.

FO

                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 100.238 (?), 11.1.2016 13:00

Já to taky jinak než vakuováním nedělám, je to skvělá technologie. Každý kus zvlášť na sucho nasolím a IHNED vložím do dostatečně velkého sáčku. Před kus masa do sáčku ještě vložím ubrousek nebo papírovou "utěrku" aby se do něj už vzniklá voda při vakuování nasála a nepřišla do svaru. Pokud se to stane, svar povolí. Odvakuované kusy masa na 4 - 7 dnů do lednice a ingnorovat je. Nebo je možná jednou, dvakrát za tu dobu obrátím, ale nic víc. Déle takto naložené držet netřeba, maso je vlivem vakua prosolené. 

                     
host - 72.149 (?), 11.1.2016 14:07

S tím ubrouskem to je dobrý nápad.

FO

                     
Vašek23 - (3) - 36.23 (?), 11.1.2016 16:05

Super, dobrý nápady a rady. Jen ta doba naložení se mi zdá málo. Nechal bych to tam aspon tři týdny a před uzením na pár dní do slaného roztoku.

                     
host - 72.149 (?), 11.1.2016 16:23

Já jsem to měly naloženo cca 3 týdny.

FO

                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 11.1.2016 16:41

No proč ne... to je spíše o trpělivosti než o něčem jiném. Ve vhodných teplotních podmínkách to určitě není na škodu. Já to mívám jenom týden zejména proto, že moje tisková mluvčí začíná protestovat že to v ledničce zavazílaugh

                     
host - 139.178 (?), 11.1.2016 20:39

No to mně zajímá.Jestli jsem dobře rozuměl, tak to vakuování pomůže té soli do středu toho masa?Takže nějaké nastřikování jehlou není lepší, max.stejné?Prosím ještě, kolik zhruba ta souprava stojí.Co se s tím ještě doma dá vytvářet.Díky.

                     
Vašek23 - (3) - 36.23 (?), 11.1.2016 21:38

Určitě ne. Tak jako jehlou se ta sůl do vnitřku masa určitě nedostane. Kolena a maso s kostma i při vakuování do folie bude lepší napíchat solí. Jen jde o to že maso je vzduchotěsně uzavřeno ve folii se solí.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 11.1.2016 23:20

A jakou výhodu to má oproti běžnému nasolení více kusů masa uložených v běžné plastové dóze s těsnícím uzávěrem?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika