Menší dřevěná udírna



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?)
9.4.2012 12:14

Je vidět, že na rozdíl oo meruněk Klobásovníky rodí v každé poloze a ojedinělé mrazy jim vůbec nevadí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 226.182 (?), 10.3.2012 12:54, zobrazeno: 69059x

Minulý rok jsem dostavěl menší dřevěnou udírnu.Ještě musím dostavět nové topeniště.Prosím o rady a tipy jak na to.

Udírna
Udírna
         
host - 191.12 (?), 13.3.2012 11:05

Ahoj, ta malá udírna, kterou máte postavenou vypadá na první pohled docela dobře umístění ohniště vypadá taky dobře, vždy je lepší mít ohniště cca 2-3 metry od uzáku ohledně vzplanutí a také se lépe hlídá teplota.Není vidět komín což není na škodu u dřevěného uzáku, protože kouř si vždy cestičku najde a teplota se lépe rozkládá, popřípadě malý komínek s regulovatelnou klapou aby byl zaručen tah. vyvarujte se používat v udírně asfaltové lepenky či jiné dryhy umělé izolace nad základ znehodnotíte tím veškeré výrobky.Dřevěné udírny jsou nejlepší člověk nemusí hledět na nějaké škvírky vůbec to nevadí, hlavně aby uzák neprofukoval vítr, vždy lepší stavět v závětří či mezi stromy. Nejlepší dřevo na uzení je buk zbavený kůry či piliny, ovocné dřevo např., švestka, hruška,višeň,jabloň atd. je třeba počítat s tím že ovocné dřevo také výrobkům dodává jiné aroma než buk, ale to si vyzkoušíte, já osobně nepoužívám olši- je moc štiplavá a maso je z tohoto uzení příliš černé.Na závěr vždy přidávám jalovcové větvičky nebo smrkové větvičky  .Dodá to masu vůni a šmrnc. S pozdravem Pavel ať se daří.

            
host - 226.182 (?), 13.3.2012 15:58

Dobrý den, díky moc za odpovědˇ.Ty kamna už tam nejsou.Všechno jsem to zrušil i kouřovod.Byl 2krát lomený a špatně spaloval, ochlazoval se a dehtoval.Nyní bude kouřovod kameninová roura izolovaná vatou na které je folie proti vlhku.Kouřovod bude dlouhý 1500mm a jeho průměr bude 125mm.Topeniště chci vyzdít ze šamotových cihel s vrátky na kterých bude růžice pro lepší regulaci.Na mé udírně je komínek se šupákem ze zadní strany ve štítu. Jinak budu udit teplým kouřem.Jako dřevo buk a na konec třešenˇ.Do uzáku bych chtěl dát vanu pro rozptyl kouře a také pro odkapávání omastku.Snad to mám vše naplánované dobře.Byl bych rád aby se konečně dílo podařilo.Šlo by vložit nějaké foto Vaší udírny pro inspiraci?Díky moc, s pozdravem rpstylle@seznam.cz


               
host - 226.182 (?), 9.4.2012 11:48

Dobrý den, udírna je předělaná a v sobotu bylo uzení domácích klobás.Vše dopadlo moc dobře.Jsou krásné na pohled a výborné na chutˇ´.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz


                  
host - 226.182 (?), 9.4.2012 11:58

Posílám foto sobotních klobás.


                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 9.4.2012 12:14

Je vidět, že na rozdíl oo meruněk Klobásovníky rodí v každé poloze a ojedinělé mrazy jim vůbec nevadí.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 9.4.2012 12:52

Co foto, klobásy pošlete cheekyyes

                  
Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 62.72 (?), 9.4.2012 11:58

Gratulujem, vypadá to nádherně a jestli chutná, tak tím líp!

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.4.2012 14:04

Krásná barva klobás!
Osobně je dělám kratší - tak 10 cm. Aby se vešly do sklenic, sáčků.  Taky aby i dámy dokázaly sníst celou klobásu a nenapadaly je při tom zbytečné asociace wink

                     
host - 226.182 (?), 14.4.2012 21:10

Dobrý večer, dnes jsem vyudil další kousky.Opět moc dobré.Uzení a pivku zdar.rpstylle@seznam.cz


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika