Tak já dávám 0,37dkg soli na 1kg masa to je 350g na 10kilo masa.Když dělám 30kg masa tak dám 1kg soli. Z toho dám 100-200g soli do vody a převařím.zbytek soli vetřu do masa.
česnek 60-100g na 1kg masa.Rozmačkám česnek. Potřu maso nejprve pořádně solí a pak rozmačkaným česnekem. Vkládám do nádoby a zalívám převařenou vodou.Nejdýl sem to měl naložený 24 dní a bylo to málo proležený ale chutově dobrý.Lák sem neměnil.I když byl kalný.Ale myslím že ten kal byl od česneku.Nebo nevim.Věčinou se mě to zakalí vždycky do šeda.Nevíte někdo jestli to je na závadu?
Skoušel sem 0,2gkd na 1kylo masa a to bylo málo slaný.Skoušel sem aji 0,43dkg na 1kg masa a to zas bylo moc slaný.
Jednou sem měnil lák Přecedím a vrátím tam česnek.Zaliju převařenou vodou se solí.