Grilování - uzení
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.14 (?), 15.12.2007 17:10
Dobrý den, může nám někdo poradit? Zkusili jsme vyudit sýr, bylo to moc dobré. Jen malý technický problém - kdy sundat punčochu? Sundávali jsme to, až když byl sýr studený a nešlo to. Díky za radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.140 (?), 22.6.2008 20:28
Chtěl bych odpovědět na otázku jak to udělat, aby po uzení sýru šla dobře sundat punčocha.Odpověď je strašně jednoduchá, punčochu před pjněním napajcujte jedlým olejem a budete koukat jak to funguje.
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.14 (?), 19.12.2007 15:48
Dobrý den, může nám někdo poradit. Udili jsme poprvé sýr v udírně. Nechali jsme ho tam dvě hodiny, pak ho vytáhli a nechali vychladnout. Jenže se nám nedařilo z punčochy vytáhnout bez toho, aby se horní vrstva nepotrhala. A když už jsme ho vydolovali, tak se po nakrájení rozpadal. Může to být tou šunkou?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.179 (?), 22.12.2007 20:38
Já udím sýr vcelku, třeba půl kila cihly najednou. Tu vložím do síta na fritování bramborových hranolků a zavěsím do udírny. Pod to dám porcelánový talíř. Při uzení sýr "protéká" do talíře a je velmi dobře vyuzen. V talíři se opět spojí a utvoří bochánek ve tvaru talíře.
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.2 (?), 29.12.2007 23:00
Sem se rozhodl, že poprvé letos také vyskouším vyudit maso. Získával jsem rady od všech možných lidí a nevím jestli jsem to nakonec nepopletl. Naložil jsem maso v poměru jak cca uvadíde sůl s česnekem, ale nechal jsem to ve stavu 2,5 týdne suchém, dnes jsem jej teprv zalil převařenou studenou vodou. Toto chci nechat 3 dny, potom vyudit. Je možný i tento postup naložení, mám takový pocit, že jsem ten proces prohodil. Díky za radu J.H
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 30.12.2007 12:42
My utřeme česnek se solí, natřeme tím maso a tak po třech dnech zalíváme lákem. Jen nepoužívám sanytr, protože v těle z něho vznikají karcinogeny a jedovaté látky. Místo sanytru pro zachování barvy dávám cukr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|