Grilování - uzení



         
host - 29.162 (?) 
4.11.2008 11:20

Milý rodáku Čechoameričane,

řešení je jednoduché. Najdi si na webu evropského výrobce a dodavetele koření pro řezníky  (myslím, že rakouský Wiberg má v USA rozhodně zastoupení) a požádej o vzorek koření pro výrobu uvedeného salámu. Když k žádosti přidáš i tu nostalgii pro staré dobré Evropě, dodají ho zadarmo i s receptem na jeho výrobu) 

  
            
host - 164.146 (?), 30.12.2008 14:04

Máte někdo skušenosti s uděním špeku (sádla)?

               
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 30.12.2008 15:26

Já dělám špek tak, že ho nařežu na plátky 20x30 cm a vetřu česnek se solí co se na špeku udrží. Špek zásadně nezalévám slaným nálevem, pouze jednotlivé kusy na sebe naskládám do hrnce nasucho. Pak každý den špek otočím (i ten špek pustí trochu vody) a po dvou týdnech ho jen opláchnu studenou vodou, nechám okapat a věším do udírny. Udím první hodinu na 80°C, pak další čtyři hodiny na šedesát.
Martin

   
host - 144.10 (?), 2.12.2008 19:57

1kg sýru eidam 30%.

30dg dietního salámu nebo šunky

Sýr i salám nastrouhat na hrubo, nebo nakrájet na kostky.

Promíchat a vložit do dámske silonové punčochy.

Punčocha by měla byt trojmo aby neprotékal tuk.

Udíme dvě až tři hodiny, dle teploty.

My máme v udírně maximálně 70°C

Uzení zdar.

      
host - 105.155 (?), 8.12.2008 14:18

Udil jsem sýr už nekolikrát a člověk pořád něco zkouší. Já jsem krom salamu a syra přidal ještě na drobno nakrajenou papriku. Kapii. Syr byl barevnější, ale zase se musel dřív sníst.

      
host - 105.155 (?), 8.12.2008 14:19

Pokud použijete místo sýru 30 % třeba 40%, nebo smícháte oba, lépe se vám pak spojí

         
lubosr - (1) - 46.214 (?), 25.1.2009 17:06
dobry den budeme udit poprve a nevime pripravu masa v soli porad te prosim dekuji
            
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 25.1.2009 19:59

Tady to je:

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
               
host - 213.212 (?), 1.2.2009 22:53

Zdravím všechny.Já roztápím udírnu měkým dřevem asi hodinu a půl.Naložím maso do udírny a pozvolna udím asi 14 až 16 hodin bukovým dřevem.Vše záleží na velikosti šrutek a intenzitě tepla.Pokud má někdo problém s intezitou tepla, tak doporučuji k průduchu v udírně šikmo položit plech.Další otázka je nakládání masa.Nakládám maso do soli a česneku, pokud to jde na 5 týdnů.Před uzením lehce omyji ve studené vodě.Poslední věc, asi po 4 hodinách zakryji na 80% kouřovod, aby to nemělo takový tah a udilo se opravdu kouřem.Souhlasím s tím, že čím déle se udí, tím to maso je vyuzený a ne upečený.

                  
host - 188.153 (?), 4.2.2009 17:55

Zdeněk.Dobrý den.Uděl jsem si malou udirničku a chtěl bych zkusit vyudit maso které je na to vhodné.Bydlím v paneláku.Kdybych chtěl naložit maso jak na to.Všude je teplo -jenom je k dispozicí lednička.Děkují za každou radu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika