Pod litinovou deskou se také netopí dřevěným uhlím, to by jste na vysoké hovězí steaky medium čekal dlouho
Je to o tom jaké maso grilujete. Vidím, že drůbež a ryby. To je na teplotu nenáročné maso. Tím, vůbec neodsuzuju Váš systém, naopak, je to dobrý nápad jak se zbavit karcinogenů spálených v ohni.
Grilujete vysoké steaky medium rare nebo medium? V podstatě sklo používáte pouze jako deflektor a pro lepší rozvod tepla. Kontakt mezi sklem a litinovým roštěm nebude dokonalý a v konečné fázi jste opět na litinovém roštu :-). Tedy mi vychází, že litinový tál s vroubky je vlastně ve vašem případě 2v1. Litinová deska dle foto mě vyšla na 1500+pošta.
Jinak, ale zajímavý nápad, jak je sklo silné? Jak ho čistíte? Osobně bych ho zkusil na zeleninu. Když máme oslavu, tak se tál s masem nezastaví.