no ja čerešńové drevo používam na udenie asi najviac... pokial nemam slivkové tak čerešňové vždy, a ked mám tak ho miešam aj s jabloňovým prípadne bukom... držím palce!
chtěl jsem se zaeptat jak moc je vhodné nebo naopak nevhodné na uzení používat dřevo třešně.je možné používat po celou dobu uzení??bohužel není buk ani dub.
no ja čerešńové drevo používam na udenie asi najviac... pokial nemam slivkové tak čerešňové vždy, a ked mám tak ho miešam aj s jabloňovým prípadne bukom... držím palce!
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 158.206 (?),5.5.2014 16:16
Udím ročně pár metráků klobás a masa a udím bukem-asi 90% a jakýmkoliv ovocem (švestka, třešeň,jabloň,višeň,meruňka) asi 10%. Vše zásadně s kůrou, pokud sama neupadne. Problém žádný.