Domácí klobásy



   
host - 91.52 (?) 
26.12.2008 21:18

Blíží se Silvestr, noc plná dobrot a pití. Nebylo by na čase naložit nějaké masíčko na dobrou domácí klobásu, kterou by zvládl obyčejný laik, co chce v noci něco dobrého do volátka, aby lépe chutnalo pivečko. Napíše někdo jednoduchý srozumitelný recept a způsob uzení. Dobrou chuť.

  
   
samli - (11) - 147.77 (?), 3.2.2009 17:51

cus ja kdyz je delal tak jsem nechal vyvarit cesnek hodne moc koreni bylo koriandr, horcicne seminko.salvej, paprika kmin drceny, saturejka ten cesnek bych uz nedelal stejne to bylo k nicemu.ale je fakt ze by jste se mohli podelit s receptama.

      
host - 91.52 (?), 7.2.2009 20:03

Zabil jsem králíka a teď co s ním. Maso prý dobře váže. Znáte někdo dobré a jednoduché recepty na klobásy nebo salám z domácího králíka. Jinak jsou z něj dobré i jitrnice. Tak pište, ať máme co zkoušet. Dobrou chuť.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 8.2.2009 9:39

Králíkem se nahrazuje jemně umleté hovězí - prát. Vepřové je třeba přidat ve stejném množství jako u běžných klobás.

         
host - 91.52 (?), 8.2.2009 19:38

Dobrý salám z králíka- jeden díl králíka a jeden díl vepř. bůčku. Koření a sůl podle chuti, králíka na jemnou spojku, část třeba i na hrubo jako bůček. Trochu vody.  Myslím, že by klobásy šly udělat taky tak. Hlavně pomalu udit, aby se bůček neroztavil.

            
host - 158.253 (?), 17.7.2017 22:52

To je stejné i u jiných druhů masa - např. pes - kolik masa z přítele, tolik vepřového bůčku.

         
host - 244.114 (?), 6.12.2009 21:13

Z králíka doporučuji vyrobit výbornou šunku.

   
host - 244.161 (?), 21.2.2009 19:11

Co je to zahušťovadlo při výrobě uzenin. Prý se to dává do prátu, dá se to sehnat někde na jatkách. Je to vůbec potřeba?

      
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 23.2.2009 1:35

Musím zareagovat na toho králíka, neboť mi to připomělo jedny z prvních klobás, které jsem již před dávnými lety vyráběl a musím říci, že se k ním často vracím, neboť králičiny mám dost. Ideální postup je 1 : 1 s bůčkem, vše namlýt na matrici průměr 10 mm, sůl, paprika, pepř, kmín, majoránka, česnek.  Nechat uležet v chladu pět až sedm dnů, narazit a udit. Nezatěžujte se s prátem, nebotˇ nejste schopen prát doma ani vyrobit. Je to jakási teorie z knih, a z vyprávění z dob, kdy se ještě prát dělal v masokombinátech.Dnes se ani tam nedělá, neboť na něj nemají maso a nahradila ho chemie. Nemelte doma maso do klobás na jemnější matrici jak trojce, neboť ho určitě znehodnotíte. Lepší je na pětce a to velmi studené až zmrzlé a déle opatrně vymíchat.

           Milan Boštička

      
host - 202.66 (?), 9.4.2010 11:08

Já tedy nevím, co je zahušťovadlem myšleno, ale má-li se zde diskutovat o "domácích" klobásách neměla by to být rozhodně chemie. Já do jednoho druhu, kde používám jako prát kombinaci vepřového masa a kůží, přidávám polohrubou mouku. Vyráběl jsem takto 2x a na příště ji asi dávat nebudu. Klobásy jsou výborné, ale cítím lehounce nakyslost a nevím, čím to je. Budu tedy z předpisu postupně vyřazovat jednotlivé složky a uvidí se. Začnu právě zmíněnou moukou.. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika