 |
Domácí klobásy, 8.2.2009 Dobrý salám z králíka- jeden díl králíka a jeden díl vepř. bůčku. Koření a sůl podle chuti, králíka na jemnou spojku, část třeba i na hrubo jako bůček. Trochu vody. Myslím, že by klobásy šly udělat taky tak. Hlavně pomalu udit, aby se bůček... celý příspěvek > |
 |
Domácí klobásy, 7.2.2009 Zabil jsem králíka a teď co s ním. Maso prý dobře váže. Znáte někdo dobré a jednoduché recepty na klobásy nebo salám z domácího králíka. Jinak jsou z něj dobré i jitrnice. Tak pište, ať máme co zkoušet. Dobrou chuť. |
 |
|
 |
Domácí klobásy, 26.12.2008 Blíží se Silvestr, noc plná dobrot a pití. Nebylo by na čase naložit nějaké masíčko na dobrou domácí klobásu, kterou by zvládl obyčejný laik, co chce v noci něco dobrého do volátka, aby lépe chutnalo pivečko. Napíše někdo jednoduchý srozumitelný... celý příspěvek > |
 |
Co s kaprem?, 21.12.2008 Kdo dělá z kapra polévku a nemá v ní rád jikry / je to jak krupicová polévka / a nechce je vyhodit, zkuste z nih udělat kulaté knedlíčky do polévky stejně jako z jater. Je to jednoduché, dobré a dají se dát třeba do mrazáku na pozdější použití. Může... celý příspěvek > |
 |
Co s kaprem?, 21.12.2008 To máš pravdu, jednou jsem otevřel rybičky v tomatě a koukaly na mně z plechovky oči - a už je měl pes. Ale jinak mám rybičky rád. |
 |
Domácí klobásy, 21.12.2008 A co bílé klobásy na vánoce. Dělá je někdo doma? Proč jsou tak bílé a řídké. To do nich přijde tolik mléka. Daly by se také udit? |
 |
Co s kaprem?, 21.12.2008 Ahoj. Ráno se probudím a jdu se podívat jak si kapr pěkně ve vaně plave. A co vidím, kapr naplacato, ani očkem nehýbne. Dá se takový kapr ještě vykuchat a sníst nebo ho vyhodit a vzít si raději pořádný vepřový řízek. Pokud ano, musím ho honem... celý příspěvek > |
 |
Co s kaprem?, 20.12.2008 Něco aktuálního před Štědrým dnem. Jak doma nejlépe a nejšetrněji zabít kapra, čím odšupinovat, vykuchat atd. Zaručeňe nejlepší recept na přípravu. Mám smůlu, kapr má jikry - do polévky se moc nehodí. Dobrou chuť a hezké Vánoce. |
 |
bude to k jídlu?, 15.12.2008 Co s udírnou- záleží jakou ji máte a kde. My ji máme na zahradě zděnou a když udíme něco, co více kape, tak dáme po zkončení uzení pod rošt více papíru, nebo slámu nebo drobné roští a udírnu pořádně vypálíme. Na přeuzování nebo na uzení třeba klobás... celý příspěvek > |
 |
Zmijovec - přezimování, 1.12.2008 Mel bych dotaz, jak uskladnit na zimu zmijovce. Zda se má vyndat z květináče nebo zda může zůstat přes zimu v květináči v hlíně někde v chladu do jara. Loni jsem nechal malou cibulku v květináči a na jaře sama začala rašit. Nyní byla rostlina již... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Domácí klobásy, 1.12.2008 Jakým způsobem nejlépe udit a jakou dobu aby klobásy nevykapaly a byly šťavnaté. Měly by se po vyuzení také povařit a potom případně znovu dát na nějakou dobu do udírny? Dík. |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 8.11.2008 Dá se některý běžně prodávaný kuchyňský robot srovnat s prací řeznického kutru? Mixéry jsou většinou úzké a rozmělněné maso nepadá ke dnu na nože a tím se těžko celá dávka rozmělní. Asi je lepší mašinka na maso a šikovné hnětací ruce. Snad ještě... celý příspěvek > |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 8.11.2008 Poradí někdo recept na jednoduchou domácí uzeninu, aby to nezkazil úplný laik. |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 12.10.2008 Kupte si párek v supermarketu, opečte ho a on vám shoří, nebo ho vymačkáte jako jitrnici. To není závada uzenin. |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 5.7.2008 Ahoj. Je někde na internetu popsána domácí výroba uzenin. Je čas grilování, tak i snad uzení? |
 |