Mrtvý králíček
|
|
|
|
host - 96.58 (?) 5.7.2017 15:19
Kralikarnu jsme koupili jako standardní od pána, co je vyrábí. Lino z podlahy zřejmě díky přesahu králíci postupně okousali, zničili, budeme muset natáhnout nové.
Misky jsme odstranili a pořídili napáječky, protože v nich byly bobky, sláma, možná i moč.
Jak se dostanu ven, nafotim kotce, které jsme dělali pro mladé až se odstaví a rozstridi.
Zatím jsme neockovali, hnoje vážíme 2* týdne. Nebo to není jen o hnoji?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 5.7.2017 14:17
Děkuji za odpověď a Vás čas.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 5.7.2017 14:19
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 5.7.2017 14:47
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 5.7.2017 15:19
Kralikarnu jsme koupili jako standardní od pána, co je vyrábí. Lino z podlahy zřejmě díky přesahu králíci postupně okousali, zničili, budeme muset natáhnout nové.
Misky jsme odstranili a pořídili napáječky, protože v nich byly bobky, sláma, možná i moč.
Jak se dostanu ven, nafotim kotce, které jsme dělali pro mladé až se odstaví a rozstridi.
Zatím jsme neockovali, hnoje vážíme 2* týdne. Nebo to není jen o hnoji?
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 5.7.2017 18:56
Přikládám foto kotců, šířka 118 cm * 90 hloubka 2 kotce, a poslední, do kterého jsme přesunuli naší Mambu, jak ji říkáme, má šířku 80 cm.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 6.7.2017 13:34
Je to i o hnoji, především kokcidióza se může skrz špatnou hyg. v chovu držet. Zmíňka o jeho VÁŽENÍ-to je asi překlep-bylo myšleno vyvážení-u nás tomu říkáme házet hnůj, čistit kotce...? Dvakrát týdně může být zbytečné, pracné, časově i materiálně náročné, ale chápu, že jsou někde zvířata držena v prostředí, kde je to nutnější-např. v husté zástavbě...?S nedobrou čistotou většinou souvisí ta kokcidióza. Tato nemoc je prevít, zdlouhavá, při zanedbání i smrtelná, ale není blesková, dává trochu času na rozeznání a možnost obrany. Závažnější, více-až 100pr. smrtelné jsou další dvě-M+M, ty se bez proočkovanosti stáda strašně vymstí-a to by Vaše králíky, srdce a peněženku velice bolelo! Takže jestli si nejste na beton jisti, jsou-li Vaši svěřenci nedávno naočkovaní, fofrem to napravte, jinak... raději nemyslet!!! SPCH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.173 (?), 6.7.2017 17:43
Hlavně pozor na vrbové větvě. Obsahují kyselinu salicylovou, což v březosti a laktaci není dobré. Je to něco jako aspirin či acylpyrin.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 6.7.2017 19:52
Děkuji, my to mysleli spíš na hlídání, větvičky. Příště zvolíme vhodnější dřevinu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.58 (?), 6.7.2017 19:56
Ještě mě napadá, já jsem začátečník, ale můj děda odchoval pár desítek králíků určitě, má sice středové příčky zřejmě za ta desetiletí pryč buď okusem, nebo stářím, ale nikdy jsem u něho neviděla, že by přes králíkárnu měl plachetku na soukromi.
Můžete se podělit o svá fota králíkáren, jak soukromí máte vyřešena vy?
Nevěřte to jako výmluvu, ale když se kolem nich pohybujeme jen my dva s partnerem, králíci si přesto na naší přítomnost nezvyknou?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|