Zdravím,
předem žádám pouze seriozní odpovědi od lidí pro které je důležité, aby zabití králíka proběhlo rychle a s co nejmenší bolestí pro něj a mohou se podělit o nějakou tu užitečnou zkušenost.
Kdo to někdy dělal asi chápe na co se ptám. Nicméně... včera jsme zabíjeli králíky, měli být původně čtyři, ale udělali jsme včera dva a dneska jen jednoho, protože to není tak jednoduché jak si já i manžel pamatujeme, na víc jsme prostě psychicky neměli, ne nebyla to jatka!, ale nebylo to takové jaké si myslíme, že by mělo být.
Resp. první samice byla absolutně v klidu a povedlo se to, nijak se netřepala, ani nic dalšího. Protože to však "na jistotu" bylo na třetí ránu kdy jsem viděla, že je opravdu konec, pak jsme ji zbavili krve. Od začátku až do konce vše v klidu, tak jak si myslíme, že by to mělo být.
Nicméně protože se nám to rukou zdálo slabé (měla by "na jistotu" stačit jedna rána podle nás) použili jsme na druhou samici dřevo. To, ale bohužel bylo horší. Zvládli jsme to co nejvíc rychle, ale i když si myslím nebo spíš doufám, že to byly "pouze reflexy", tak prostě takhle ne.
Jednoho samce jsme tedy dělali až dnes, opět hřbetem ruky v naději, že to bude zase v pořádku, ale bylo to horší než včera. Věřím, že to byly reflexy, protože přeci bez krve to nejde, ale zkrátka tyhle projevy já nedám a manžel i když je silnej a statečnej chlap, tak ani pro něj to není to co by chtěl dělat. Nemá problém s tím králíka zabít, ale ne takhle.
Je pravda, že u tohohle určitě sehrála roli jednak naše nervozita, cítila jsem, že jsem ho nedokázala uklidnit jako tu první samici po tom co tomu předcházelo a manžel se taky bál, že to neudělá tak jak chce a také si myslím, že celkově jsou ti naši králíci takoví bojovníci.
Jejich smrt rozhodně nepřišla nazmar. Po očištění a bez hlav zůstalo krásných deset kilo masa s kostí a k tomu 2 litry sádla navíc.
Ovšem ještě najít nějaký jistý způsob jak je zabít jednou ranou hned a čistě. Pokud ne, tak si raději ty naše králíky odpustím.
Máte někdo nějaké užitečné tipy, fígle jak to prakticky udělat?
Děkuji.