Předpěstování košťálovin
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (209) - 158.138 (?) 28.1.2024 20:21
Ahoj, nemůžu se nevšimnout, jaké je máš proti mně velké, vysival jsi 7. A já 4.1. zajímavé. Já je měl ve vysevnim substrátu, nehnojím, a na okně v ložnici, kde často větráme, tedy na průvanu, dle teploměru tam je běžně 20 ale při větrání i jen 10. To by mohlo být tím, ale mně to takhle vyhovuje. Od skla jde také chlad, nevím no. Ale je to zajímavé.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 63.242 (?), 27.1.2024 9:27
Taky se chystám udělat výsev košťálovin a salátů (do deseti dnů). Byl jsem ve Čtyřlístku a neodolal jsem a koupil ještě semena květáku Beta a ledového salátu Ledano. Když to přidám k tomu co mám (Předzvěst, Murdoc, Bremex a Kref F1), tak toho je až až. Semeny nebudu šetřit a s výjimkou kapusty, salátů a květáku vyseji všechna semena, která v sáčku jsou (Murdo 20s, Kref 40s), Pro mne nemá cenu nějaká semena schovávat, když nevím, jestli ještě budu schopen příští rok nějakou zeleninu pěstovat. Že bych něco z toho ještě pěstoval pro podzimní sklizeň nepřipadá v úvahu, protože obdělávnou plochu jsem už snížil na polovinu a nebude pro to místo.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 63.242 (?), 28.1.2024 17:54
Někdy po 7.1. jsem vysel na zkoušku košťáloviny a salát Bremex.Jednou jsem je přesadil a dnes vypadají takto. Svůj účel už splnily, takže je zruším. Vidím, že za oknem mohu vypěstovat dobrou sadbu, což byl účel tohoto testu. Zítra nebo pozítří už udělám výsev.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (209) - 158.138 (?), 28.1.2024 20:21
Ahoj, nemůžu se nevšimnout, jaké je máš proti mně velké, vysival jsi 7. A já 4.1. zajímavé. Já je měl ve vysevnim substrátu, nehnojím, a na okně v ložnici, kde často větráme, tedy na průvanu, dle teploměru tam je běžně 20 ale při větrání i jen 10. To by mohlo být tím, ale mně to takhle vyhovuje. Od skla jde také chlad, nevím no. Ale je to zajímavé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 63.242 (?), 29.1.2024 10:19
Nemám ambici nějak se snažit pěstovat sazenice ve venkovních podmínkách v lednových a únorových mrazech. Považuji to za úplně zbytečné. Možná bych ty sazenice udržel za oknem, ale co z toho. Kam bych je potom vysadil- 5-6 sazenic. Nejsou to rajčata, která se dají zsadit kamkoliv. Ty sazenice ruším, nemám na ně místo ani teď ani potom.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 29.1.2024 12:14
Jasně, prostor je vždycky problém. Omlouvám se, jen tak mne to napadlo.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 63.242 (?), 29.1.2024 13:18
Nerozumím tomu proč se omlouváš.