Vodnice

host - 88.61 (?)
27.7.2012 9:35

psali v zahrádkáři, že když se do ní navrtají nejací brouci nebo jiná havěť (květilka) tak vylučuje na obranu hořké látky a že je pak téměř nepoživatelná. doporučovali to zakrýt textilií v době náletu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 40.135 (?), 5.8.2010 14:40, zobrazeno: 18056x

Zdravím.

Tuto zeleninu jsme objevili až letos v zimě, je obecně taková zapomenutá. A je to škoda. Moc nám chutná, tak jsem sehnala semena k pěstování, narůžovělou odrůdu. Ale je to s nimi nějaké slabé, špatně lezou. Nevím, jestli je to zeminou nebo jestli jsou hluboko nebo čím. Šlo by ji předpěstovat a pak přesázet na záhon nebo je to hloupost? Koupila jsem si další semínka, tentokrát čistě bílou, tak bych ráda dosáhla lepšího výsledku. Za vaše zkušenosti děkuji.

host - 40.135 (?), 17.12.2010 14:16

Tak na vodnici se nikdo nechytil, škoda. Můj další pokus dopadl rovněž neslavně, nová várka vzešla krásně a rovnoměrně a do druhého dne ji komplet sežrali ti hnusní rezaví slimáci. V dalším roce plánuju pěstování v nádobě umístěné nad zemí, tak snad se dočkám.

host - 147.173 (?), 17.12.2010 16:59

Mám dojem, že jsem vodnici kdysi sázel. Vyrostla veliká, a já nevěděl co s ní.Na chleba tak 1 kus a co se zbývajícími 355... Zůstal jsem u ředkviček. Jinak upozorňuji, že slimáci lezou i na sudy skruže a pod. Mockrát jsem je letos takto nachytal.Přeji Vám úspěch i já rád zkouším nové mně neznámé druhy zeleniny.

host - 147.92 (?), 17.12.2010 17:54

To je pořád ještě ten lepší případ, vám ji sežrali aspoň hned a byl pokoj. Já jsem loni pěstovala vodnici celou sezónu a až při sklizni jsem zjistila, že hnusní rezaví slimáci si vybudovali uvnitř celé vykousané jeskyně, všichni byli uvnitř a to, co vypadalo jako záhon vodnice, byly ve skutečnosti jen slupky . Letos už jsem ji nenasela, i když souhlasím s tím, že je moc dobrá. Hanča

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 1.7.2012 22:17

Zdravím, pěstujete někdo vodnici Primera F1(nahoře fialová, spodek bílý)? Dnes jsem ochutnala první a jsem překvapená že nechutná jako vodnice (bílá) koupená v obchodě, která má jemnou kedlubnovou chut s malinko pálivé ředkvičky. Ta naše chutná hořce, něco jako ředkvičkový křen... brrrrr sad Vůbec nám to nechutná. Je to normální? Do květu nejde.

host - 88.61 (?), 27.7.2012 9:35

psali v zahrádkáři, že když se do ní navrtají nejací brouci nebo jiná havěť (květilka) tak vylučuje na obranu hořké látky a že je pak téměř nepoživatelná. doporučovali to zakrýt textilií v době náletu.

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.54 (?), 15.6.2013 20:41

No, dopadla jsem jako Renata Reniii. Ať jsme koštli menší či větší, vždycky měla divnou chuť. Hnusnou. Letos zkusím Tokyo cross F1 a uvidíme.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 15.6.2013 22:28

Marmiso, letos jsem udělala další pokus s vodnicí, koupila jsem Tokio cross a před týdnem jsem jí vyhodila... úplně stejné jako Primavera před rokem. Opět hořká jak křen  angry.  Škoda že jsem včas nečetla příspěvek host - xxx.xxx.88.61o zakrytí... třeby by to pomohlo, každopádně s pěstováním vodnice jsem skončila.

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.54 (?), 15.6.2013 22:54

To jste mně teda Renato zarmoutila:-(. Přesto je zkusím vysít, ale tentokrát do polostínu. Píší, že se může vysejvat do srpna, tak zítra jdu na to,. i když má být pěkný hic. Aspoň budou brzy venku :-)

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 15.6.2013 23:10

Budete jí zakrývat? Napište jak jste pak dopadla wink

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty