Vodnice
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 5.8.2010 14:40, zobrazeno: 18056x
Zdravím.
Tuto zeleninu jsme objevili až letos v zimě, je obecně taková zapomenutá. A je to škoda. Moc nám chutná, tak jsem sehnala semena k pěstování, narůžovělou odrůdu. Ale je to s nimi nějaké slabé, špatně lezou. Nevím, jestli je to zeminou nebo jestli jsou hluboko nebo čím. Šlo by ji předpěstovat a pak přesázet na záhon nebo je to hloupost? Koupila jsem si další semínka, tentokrát čistě bílou, tak bych ráda dosáhla lepšího výsledku. Za vaše zkušenosti děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 17.12.2010 14:16
Tak na vodnici se nikdo nechytil, škoda. Můj další pokus dopadl rovněž neslavně, nová várka vzešla krásně a rovnoměrně a do druhého dne ji komplet sežrali ti hnusní rezaví slimáci. V dalším roce plánuju pěstování v nádobě umístěné nad zemí, tak snad se dočkám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.173 (?), 17.12.2010 16:59
Mám dojem, že jsem vodnici kdysi sázel. Vyrostla veliká, a já nevěděl co s ní.Na chleba tak 1 kus a co se zbývajícími 355... Zůstal jsem u ředkviček. Jinak upozorňuji, že slimáci lezou i na sudy skruže a pod. Mockrát jsem je letos takto nachytal.Přeji Vám úspěch i já rád zkouším nové mně neznámé druhy zeleniny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 88.61 (?), 27.7.2012 9:35
psali v zahrádkáři, že když se do ní navrtají nejací brouci nebo jiná havěť (květilka) tak vylučuje na obranu hořké látky a že je pak téměř nepoživatelná. doporučovali to zakrýt textilií v době náletu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|