Jak odehnat kočky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.22 (?), 16.3.2015 6:28, zobrazeno: 33303x
Máte někdo radu jak zabránit cizím kočkám aby si dělaly z mojí zahrádky záchod. Už nás ani nebaví dělat cokoli na zahrádce. Připravíme záhonky a do druhého dne po.rané od koček ze sousedství. Tak už jsme to nechali ležet ladem. Nebaví nác vrtat se v kočičích ho.nech. Dá se tomu nějak zabránit, odradit ty kočky? Má někdo podobnou zkušenost? A podařilo se to někomu vyřešit? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Saga - (12) - 184.116 (?), 27.9.2017 18:43
Přečtěte si stránky pod odkazem, a něco vymyslíte;). Já mám tedy teriéra který má přístup na zahrádku, a každou kočku velkým obloukem vykopne. Jinak by mohly možná pomoci i pachové spreje, nebo odpuzovač koček. s tím ale zkušenost nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.228 (?), 16.3.2015 8:16
Já si pomáhám tak, že na oseté, případně čerstvě osázené záhony rozmístím smrkové větve, kterými jsem na zimu zakryla růže a pod. Do jara už jehličí opadá, takže větve na záhonech nestíní, ale zabrání kočkám (ale i ptákům), v hrabání. Když je pak záhon zarostlý, už kočky neláká, protože ty svoje výkaly zahrabávají. Není to samozřejmě stoprocentní, ale já jsem s výsledkem celkem spokojená. Další možnost by asi byla natáhnout přes plot elektrický ohradník, tedy pokud k vám kočky lezou přes plot.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 16.3.2015 8:46
Jj. psí hovínka nevadí 
... aneb sousedi si pořídili jozefčíka slyšícího na jméno Pepa, který jim neustále lovil krtka (i když tam už žádný nebyl) a aportoval brambory (do 24 hodin od nasázení je měl na kupičce u boudy). Taky se je snažil přesvědčit, že i pes může být vegetarián, když jim průběžně vyžíral ze záhonku všechny nakladačky.

nejspolehlivější je mít záhonky neustále vlhčí (zalité) než jsou jiná vhodná místa pro kočku. Ony pak dají přednost i suchému sousedovic trávníku. Bohužel, i mezi kočkami jsou málo inteligentní jedinci, co kálí fšude a na fše. Pak se můžete dočkat ... i na rohožce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.57 (?), 16.3.2015 13:30
Mě začala sousedova kočka chodit na WC na záhon, tak jsem natrhala větvičky šípku, poházela na ono místo a bylo po problému! Kočce asi vadilo že "TO" píchá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |