Rychlerostoucí smrk
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 183.221 (?), 25.3.2011 18:38, zobrazeno: 26651x
Máte někdo tip na hezký rychle rostoucí smrk, který co nejrychleji dosáhne výšky 3-5 metrů, ale potom výš neroste? Jde mi o překonání, pro smrk "rizikového", období aby mi ho někdo neukradl na Vánoce a mohlo to pak růst volně v krajině...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.79 (?), 25.3.2011 23:55
Smysl otázky jsem nepochopil. Každý smrk se bude snažit růst nad 3-5 metrů. V některých podmínkách bude růst rychleji, v jiných pomaleji. Jestli trpíte představou, že Vám někdo smrček ukradne, zasaďte si jich místo jednoho dvacet.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.249 (?), 27.3.2011 20:05
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.175 (?), 26.3.2011 20:34
Dobrý den,
otázkou jsem nechtěně rozvedl diskusi směrem, kterým jsem nechtěl. Trochu tedy upravím dotaz - znáte nějaký kultivar smrku ztepilého, který běžně dosahuje výšky okolo 5 metrů a rychle do ní doroste? Samozřejmě jsem již koukal na vhodné kultivary, jenomže tam vždy nepíší, jaký je přírůstek a tedy si nemohu dopočítat, za jak dlouho tu výšku dosáhnou. Jelikož je zde diskuzní forum, chtěl jsem využít zkušeností nabitých případným pěstitelem s pěstováním vhodného kultivaru i proto, že si myslím, že tuto otázku může řešit v budoucnu i někdo jiný.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.249 (?), 27.3.2011 1:28
Smrk doroste minimálně třicet metrů, spíš víc. To co chcete je jednoduše nesmysl. Nikdo vám nic jiného neodpoví a pokud ano, tak vám bude lhát. Buď si vyberte něco míň vzrůstného nebo počítejte s tím že prostě poroste dál.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|