nebezpečný smrk

host - 227.2 (?)
19.12.2011 14:42

Nakontaktujte se na nejakeho lesnika, ktery provadi rizikove kaceni a osetrovani stromu, ten Vam poradi, pripadne nahoru vyleze po kmeni-ma na to vybaveni technicke, proreze,zkrati, proste,jak se domluvite.Neni to zrovna levna zalezitost, ale je to odborne, neriskujete zniceni stavby, uraz atd.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 90.168 (?), 23.3.2009 11:16

Já má podobnou řadu jako ARB, širší a větší. Ale už zkrácenou (něco zkrácené vichřici). Mezi stromama mám jeden smrček - takovou 5m tyčku skoro bez větví - fakt se žene nahoru co do jde.  Asi nemám polostín, ale šero ;-) Pak tam mám ještě několik menších, ale ty jsem sázel před rokem, tak uvidím...  Přemýšlím trochu probrat větve, aby tam bylo víc světla a ty nové rostly i do šířky. Do drastické metody a díry na několik let se mi taky nechce... Gl.

host - 86.78 (?), 18.12.2011 22:58
Určitě bych doporučil pojištění pro případ živelné události-pádu stromů.

Jana3824 - (5) - 252.127 (?), 21.5.2009 12:15

Dobrý den, mám podobný problém, ale ne se smrkem, ale s letitou a hodně vzrostlou lípou.Je to krajní strom z pěti stromů, směrem na severozápad na vyvýšeném místě asi pět metrů od zahradního domku, na mém pozemku. Před dvěma lety jsem žádala obec o povolení ji skácet, ale neúspěšně. Strom je určitě nemocný, i v klidu padají větve téměř 1 metr dlouhé a tak 20 cm široké, které jsou uprostřed jakoby vyplněné nacucanou drolivou houbou. Jsem v důchodu, na zahradě i spím a často mívám na zahradě 3 vnoučata a mám strach, aby se hlavně jim nic nestalo, a abych se i já ráno probudila živá, a ne s rozbořenou střechou. Bojím se každé větší bouřky a větru. Poraďte mi prosím, jak donutit obec, aby mi povolila lípu skácet. Taky je mi každého stromu líto, ale tady opravdu jde o život. Děkuji za každou radu.

host - 167.2 (?), 21.5.2009 12:52

Máme taky problém s letitými lípami.Soused vylítal aspoň ořezání těchto stromů před jeho pozemkem.My si to vyřídíme až na podzim, teď jsou ve vegetaci.Pokuste se domluvit s obcí o prořezání stromu, je mu to neuškodí a vy budete mít více klidu. Eva

host - 49.39 (?), 21.5.2009 13:51

Domluvte se s obcí, nechte vypracovat odborný dendrologický posudek zkušeným ARBORISTOU. Nyní - za vegetace - je ten pravý čas jak na provedení posudku, tak na odborný - zdravotní, redukční, bezpečnostní řez.

A nestojí to "majlant".

Hledejte třeba na stránkách arboristika.cz.

Josef.

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 21.5.2009 21:52

Pani Jana, neviem ako je to u vás v Čechách, ale u nás je to tak, že ak strom ktorý je na vašom pozemku ohrozuje majetok, nedajbože životy, tak u nás ho môžte zlikvidovať aj bez povolenia a neťahovačiek s úradmi. Príslušný zákon by nemalo byť problémom vyhľadať pomocou gugla. Ak je to aj u vás podobne, môžte začať konať a nemusíte zdĺhavo vybehávať po úradoch.

Jan F - (19) - 254.67 (?), 25.6.2009 19:35

Už si to přesně nepamatuju ale pokud má strom ve výšce 130cm od země obvod kmene víc jak 90cm tak je potřeba povolení a může se kácet jen v období klidu, my jsme měly taky u baráku smrk vysoký nějak mezi 15 a 20metry taky byl už docela nebezpečný pro nás i pro sousedy a navíc poblíž vedlo elektrický vedení dokonce vydržel tři zásahy bleskem jen vždy popadalo suchý jehličí.

A když jsme ho chtěli skácet tak jsme si pozvali nato tři chlapy kteří normálně kácej stromy v lese a strom byl dole do 15s i když byly kolem ploty a domy tak přesto ho zkácely přesně na silnici.

host - 227.2 (?), 19.12.2011 14:42

Nakontaktujte se na nejakeho lesnika, ktery provadi rizikove kaceni a osetrovani stromu, ten Vam poradi, pripadne nahoru vyleze po kmeni-ma na to vybaveni technicke, proreze,zkrati, proste,jak se domluvite.Neni to zrovna levna zalezitost, ale je to odborne, neriskujete zniceni stavby, uraz atd.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika