Zimní odruda-doporuceni
|
|
|
|
host - 2.182 (?) 15.10.2024 8:22
Přesně o to mi jde, o chut a jestli nebude Sirius současně s Golden Delicious, abych pak neměla spoustu jablek naráz a pak k pozdní zimě až k jaru žádné... Golden nám ve sklepě nevydrží až do dubna, to už je úplně scvrkle, u nás je to tak leden... trvanlivost Topazu, Angoldu a Admirálu jsem ještě nemohla vyzkoušet, protože ještě neplodily. Idared vím, že dlouho vydrží, ale mám malé děti a bez časteho postriku by to asi nešlo, že?(chci postříkat maximalne na jaře na přezimující škůdce, když je malý plod na obaleče event.1x na strupovitost, ale více jak 2-3x za rok stříkat nechci).Šampion v těchto 2-3 postricich to zvládá dostatečně.I Šampion už není, jak kdysi, zimní jablko, ale už podzimní(u nás ve sklepě vydrží tak do listopadu)Jsme v n.m 267m.n.m., Jižní Morava. Ivana
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.182 (?), 13.10.2024 22:17
Goldstar je také v nabídce blízkých školek, ale nevím jestli nebude chuťově a hlavně dobou skladovatelnosti blízko Goldenu Delicious.Nevim jestli právě Sirius nebo Fuji nevydrží ve sklepě déle.A jak je to s chutí u Siriuse?Dekuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.4 (?), 14.10.2024 10:34
U Melrose mi nikdy nechutnali střední a menší plody, ty větší ano. Sirius bych vynikajícím nenazval, na Topaz nemá.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1738) - 165.146 (?), 14.10.2024 11:58
Taky se vmísím.Melrose je někdy trochu komplikovaná ale mám ji rád.Já bych paní doporučil vysadit odrůdu Rubelit.Nebál bych se použít i e-shop.I když se na těchto stránkách nadává na školku Spomyšl šel bych s objednávkou přímo tam.Objednával jsem tam stromky vícekrát a vždy odrůdově a zdravotně v pořádku.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.30 (?), 14.10.2024 18:57
Preco prave rubelit?
Chut?
Odolnost voci chorobam?
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.29 (?), 14.10.2024 17:16
Vidíte, a to Sirius hodnotím jako vynikající jablko. Kam se na něj hrabe Topaz.Ovšem bydlíme v nejteplejší oblasti ČR. Nevýhoda, že kvalitu si Sirius neudrží do pozdní zimy. Pak je už lepší Topaz.
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.182 (?), 15.10.2024 8:22
Přesně o to mi jde, o chut a jestli nebude Sirius současně s Golden Delicious, abych pak neměla spoustu jablek naráz a pak k pozdní zimě až k jaru žádné... Golden nám ve sklepě nevydrží až do dubna, to už je úplně scvrkle, u nás je to tak leden... trvanlivost Topazu, Angoldu a Admirálu jsem ještě nemohla vyzkoušet, protože ještě neplodily. Idared vím, že dlouho vydrží, ale mám malé děti a bez časteho postriku by to asi nešlo, že?(chci postříkat maximalne na jaře na přezimující škůdce, když je malý plod na obaleče event.1x na strupovitost, ale více jak 2-3x za rok stříkat nechci).Šampion v těchto 2-3 postricich to zvládá dostatečně.I Šampion už není, jak kdysi, zimní jablko, ale už podzimní(u nás ve sklepě vydrží tak do listopadu)Jsme v n.m 267m.n.m., Jižní Morava. Ivana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.134 (?), 14.10.2024 20:00
Mrkněte sem, je tam Idared, Melrose i Sirius - a Fytos si snad nevymýšlí ... Lída
https://www.fytos.cz/ovocne-stromky/jablone/pozdne-zimni/idared/
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.120 (?), 14.10.2024 23:14
Co tím chtěl básník říci?
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.182 (?), 15.10.2024 8:25
Dobrý den, a mohu se zeptat na chuť Fuji a na údajnou střídavou plodnost?Vzhled jablka(jak někdo kritizuje) mi nevadí... Fuji jsem chutnala v září že stromů a chutnalo mi, ale teď ve sklepě bylo bez chuti, ani kyselé ani sladké (med vůbec necítím), ani aroma žádné. Bylo teda trháno v sadu již v září, tak nevím jestli to na chuť může mít vliv.Zmeni se ještě jeho chuť během skladování?Děkuji Ivana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|