Včerejší noc
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.65 (?), 9.2.2021 14:08
A myslíte, že teď začátkem února je pro pupeny rozdíl v 3cm ledu nebo 1cm ledu? Nejsem odborník, ale myslím, že v tomto období stromkům neublíží nic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.144 (?), 9.2.2021 17:12
Ano, když je zima, má být zima, on ten grog líp chutná. Hoptáky trochu zredukuje a vylepší přirozený výběr. Tazatel mi připadne jak z jiné planety. Tady přece je normální, že v zimě je zima a mrzne. To že neviděl silnou námrazu na větvích ještě neznamená, že nemůže vzniknout. Poškodit větve samozřejmě může a spoustu jich poškodí, poláme nejen větve, ale i stožáry. Jistě je možné, že silné mrazy omezí úrodu, ale silné ještě letos nebyly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 11.2.2021 20:33
Abych se přiznal, tak příchod "sibiřské" zimy mě tak trochu překvapil, jsa ukolébán mírným průběhem posledních několika zim, začal jsem už s roubováním jádrovin do rozštěpu a dokonce jsem začal i s napouštěním sudů dešťovou vodou, které jsem musel hned zase vyprázdnit. Roubování do rozštěpu má výhodu hlavně v tom, že můžete dávat užší roub na silnější větev, stejně jako při roubování za kůru a přitom nemusíte čekat do jara na mízu, jako při roubování za kůru. Tak tedy, co se dá dělat, místo roubování jsem vytáhl lyže a hurá do polí a lesů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|